in

(video) Un tânăr riscă închisoare pentru zgârierea a 642 de maşini! Daunele se ridică la aproape un milion de euro

Un german în vârstă de 26 de ani riscă să stea la închisoare pentru „pasiunea” sa teribilistă. O instanţă din oraşul bavarez Schweinfurt l-a acuzat de zgârierea a peste 600 de automobile!

Pentru investigarea cazului și capturarea răufăcătorului a fost creată chiar o comisie specială.

Prin intermediul detaliilor făcute publice de autorităţi, aflăm că tânărul a zgâriat mai exact în total 642 de maşini în perioada februarie-aprilie 2018! Suspectul mergea pur şi simplu pe străzi şi zgâria caroseriile maşinilor cu un obiect ascuţit. Potrivit Deutsche Welle, valoarea totală a daunelor este de 930.000 de euro!

Polițiștii au anchetat toate apelurile victimelor şi pentru aceasta a fost creată chiar o comisie specială care s-a ocupat de fiecare caz în parte. Plângeri au venit din oraşele Schweinfurt, Würzburg, precum şi din localitatea Veitshöchheim.

Tipul a fost încătuşat în primele ore ale unei dimineţi din aprilie 2018, după ce o tânără în vârstă de 24 de ani a apelat la poliţie spunând că auzea sub ferestrele casei un sunet tipic al zgârieturilor. După o privire aruncată peste fereastră, martora a spus că a văzut o persoană în cealaltă parte a străzii mergând de la o maşină la alta, făcând aceeaşi mişcare a mâinii.

Oamenii legii au răspuns rapid la acest apel şi au ajuns operativ la faţa locului, unde l-au prins înainte de a dispărea, având un şurub din metal în mână.

cars german town
FOTO: wikimedia.org

La început, procurorii l-au acuzat pe bărbat că ar fi deteriorat 1.700 de mașini (daunele totale în acest caz s-ar fi ridicat la 2.3 milioane de euro), însă în doar 642 de episoade au reușit să-i demonstreze vinovăția. Instanța a refuzat să admită restul cauzelor din cauza probelor insuficiente.

Instanţa a amânat pentru 24 de zile desfăşurarea procesului de judecată. În primele zile ale lui februarie tipul şi-ar putea afla pedeapsa definitivă.

Vezi şi:

(video) Vizitatorilor unui muzeu din Europa li s-a propus să zgârie un Lamborghini

(foto) Caz real: Un bărbat a înnoptat în maşina sa timp de o lună pentru a descoperi cine i-o zgârie

(foto) Răzbunarea vecinilor sau a angajaţilor de la salubritate? Iată cum şi-a găsit maşina un şofer din Chişinău