(video) Unicul Audi S1 e-tron quattro Hoonitron a fost făcut pentru Ken Block

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi a creat un automobil care amintește instantaneu de legendarul Audi Sport quattro S1, modelul pe care germanii obișnuiau să-l mişte până la vârful muntelui în celebrul eveniment Pikes Peak Hill Climb. În 1987 Walter Röhrl a câștigat cursa organizată în statul Colorado la volanul acestuia.

Noul şi unicul Audi S1 e-tron quattro Hoonitron a fost dezvoltat exclusiv pentru pilotul american Ken Block. Mașina unică, complet electrică, va fi protagonistă într-un nou videoclip pe care Block îl produce împreună cu echipa sa pentru a fi lansat în următoarele câteva luni.

„S1 Hoonitron combină multe din ceea ce Audi era deja faimos în anii 1980. De exemplu, aerodinamica spectaculoasă a mașinii a fost acum tradusă într-o formă complet modernă. Cred că este grozav că designerii Audi s-au inspirat din propriul lor trecut și au transferat în mod unic tehnologiile și aspectul mașinii în prezent.” 

Ken Block

Se menţionează doar că prototipul are două motoare electrice, tracțiune integrală, putere din belșug, un șasiu din fibră de carbon și standarde complete de siguranță prescrise de FIA. În noiembrie, șoferul a cunoscut mașina pentru prima dată. 

„Audi mi-a oferit ocazia să-l testez pentru câteva zile în Germania. Sunt familiarizat cu o mare varietate de mașini care folosesc motoare cu ardere internă și transmisii, dar am avut o mulțime de lucruri noi de învățat aici. Învârtirea în cerc cu 150 km/h direct din oprire – doar folosind piciorul drept – este o experiență cu totul nouă pentru mine. Mulțumirile mele sunt adresate întregii echipe Audi Sport pentru munca lor extraordinară în echipă.” 

Ken Block

Întreaga dezvoltare, inclusiv tehnologi lui S1 Hoonitron, a fost condusă de Audi Sport la locația din Neckarsulm – o potrivire perfectă pentru proiect, deoarece acolo este și Audi RS e-tron GT produs. Audi Design din Ingolstadt a fost responsabil pentru stil, care a fost orice altceva decât o muncă obișnuită pentru designerul-şef Marc Lichte și echipa sa. 

„Când am auzit prima dată despre acest proiect, întreaga echipă a fost imediat încântată: am avut ocazia să dezvoltăm o mașină care combină o icoană a mărcii noastre cu viitorul. Provocările au fost extraordinare: Era vorba de crearea unei interpretări moderne, complet electrice, a lui S1 Pikes Peak. Timpul a fost extrem de limitat: în timp ce procesul nostru de design durează în mod normal de la un an până la un an și jumătate, am avut doar patru săptămâni de la primul desen și până la designul final în acest caz. Am fost în permanență în contact cu Ken Block și echipa sa și ne-am angajat în schimburi intensive.”

Marc Lichte

Fanii vor putea vedea în curând succesul starului american cu proiectul pentru ei înșiși: sub titlul de lucru Elektrikhana, Ken Block și echipa sa vor produce următorul videoclip al celebrului său serial Gymkhana, cu noul S1 Hoonitron.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/