Porsche reacţionează! Noul Cayenne este prevăzut cu propulsie diesel

După ce acum câteva zile în urmă mai multe site-uri de profil au anunțat că Porsche renunță în totalitate la motoarele diesel, iată că producătorul german dă o reacție pe marginea acestui subiect. Astfel, Panamera și Macan nu vor mai avea motoare diesel, însă acest lucru nu este valabil și pentru noul Cayenne.

Vezi şi: (video) Test Drive: Porsche Macan 2.0 – cel mai accesibil SUV al mărcii

porsche macan s diesel 10

„Tradițional, motoarele diesel au jucat un rol subordonat pentru Porsche – compania nu dezvoltă şi nici nu construiește motoare diesel exclusiv marca Porsche. În prezent, cererea pentru modele diesel este în scădere, în timp ce interesul pentru modelele hibride și pe benzină crește în mod semnificativ. De exemplu, cota pentru versiunile hibride ale noii Panamera în Europa este de aproximativ 60%.

În lumina acestor fapte, Porsche și-a adaptat planificarea producției. Această decizie înseamnă că în prezent Porsche nu mai oferă vehicule cu motoare diesel. Cu toate acestea, pasul nu înseamnă o renunţare definitivă la propulsia diesel.

Așa cum a fost anunțat anterior, noul Cayenne este prevăzut cu o propulsie diesel. Momentul exact al lansării pe piață nu este încă clar”, se anunță în declarația făcută de compania Porsche.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne S – Premieră

Anul trecut Porsche a vândut puţin peste 97.000 de maşini de model Macan şi doar un număr mic dintre ele au ajuns la clienţi cu propulsoare diesel.

Modelele Panamera cu motoare diesel au constituit doar 15% din volumul total de vânzări a acestui gran turismo. Aceleaşi statistici au arătat că cel mai mult, astfel de maşini, Panamera, au fost cumpărate în versiuni hibride (peste 50%) sau benzinare (35%).

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Porsche Panamera – Premieră

porsche panamera 4s 36

Într-un interviu acordat colegilor noştri britanici, CEO-ul Porsche Oliver Blume a menţionat că maşinile cu motoare diesel nu au fost niciodată importante pentru companie. Acestea sunt (au fost) populare doar în Europa şi cota lor în vânzările totale era cam de 15 la sută.

În acest sens, Porsche a renunţat la investiţii în dezvoltarea unei noi generaţii de propulsoare diesel şi dublând acestă sumă o va investi în electrificare!

Vezi neapărat: Interviu cu expertul Uwe Michael, despre autopilot, tehnologii de viitor şi Porsche Mission E

Cmentariile sunt închise