(video) Unicul Rolls-Royce Phantom Syntopia – pur şi simplu trebuie să vezi ce ascunde la interior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rolls-Royce Motor Cars a dezvăluit unicul Phantom Syntopia, o capodoperă complexă creată în colaborare cu renumita creatoare de modă olandeză și Haute Couturière Iris van Herpen. Bazat pe Phantom Extended – “pânza” goală supremă pentru personalizare – este cea mai complexă maşină din punct de vedere tehnic realizată vreodată de Rolls-Royce Bespoke Collective!

Acum, după patru ani de dezvoltare continuă, această creație extraordinară și unică este completă. În curând își va lua locul în colecția privată a patronilor cu discernământ ai mărcii.

Phantom Syntopia își ia numele din colecția de referință Iris van Herpen 2018, concepută pe principiile biomimeticii în care arta este inspirată de modele și forme găsite în natură. Ca și colecția, care cuprinde o serie de articole de îmbrăcăminte extrem de sculpturale aduse la viață prin mișcare, Phantom Syntopia caută să reprezinte frumusețea evazivă, eterică a mișcării fluide în materiale solide prin tema „Weaving Water”.

Pentru a crea exteriorul uimitor și strălucitor, Rolls-Royce Bespoke Collective a dezvoltat o vopsea unică – Liquid Noir. Irizate în lumina soarelui, dezvăluie subtonuri de violet, albastru, magenta și auriu atunci când sunt privite din unghiuri diferite. Pentru a obține acest efect, cea mai închisă vopsea solid-negru a mărcii este suprapusă cu un finisaj care încorporează un pigment asemănător oglinzii, selectat pentru proprietățile sale de schimbare a culorii.

Iar pentru a adăuga o strălucire subtilă, elegantă, echipa a dezvoltat o tehnică complet nouă pentru aplicarea pigmentului pe clearcoat – un proces care a durat câteva luni, inclusiv peste 3.000 de ore de testare și validare. La o inspecție mai atentă, capota mașinii este văzută ca având o redare subtilă a motivului Weaving Water care apare în interior, produs prin redistribuirea cu atenție a pigmentului în timpul procesului de finisare.

Suita interioară a Phantom Syntopia încorporează caracteristici magnifice care au fost co-create într-o întâlnire creativă și tehnică a minților de către Rolls-Royce Bespoke Collective și Iris van Herpen. Unele elemente de interior au fost lucrate manual la Casa Rolls-Royce, în timp ce altele au fost create în atelierul din Amsterdam al lui Iris van Herpen.

La deschiderea ușilor magnifice, privirea este imediat atrasă de Weaving Water Starlight Headliner, cea mai dificilă versiune din punct de vedere tehnic a acestui plafon personalizat care este o semnătură a modelelor Rolls-Royce. A fost realizat folosind o singură foaie de piele impecabilă, selectată din peste 1.000 de piei. Tăieturile simetrice precise dezvăluie o textură argintie “liquid metal” realizată din țesături de nailon țesute dedesubt, folosită în colecția “Embossed Sounds” a lui Iris van Herpen, oferind plafonului un aspect tridimensional.

Mai mult, este finisat cu 162 de petale delicate din sticlă organza, aplicate de membrii echipei Couture a lui Iris van Herpen care au călătorit la Goodwood pentru a întreprinde lucrarea – un proces care a durat aproape 300 de ore. În plus, 187 din cele 995 de “stele” strălucitoare din fibră optică au fost plasate individual şi manual alături de opera de artă; iluminate secvențial, pornind din spate și deplasându-se în față, ele creează un sentiment de mișcare.

În total, numai pentru realizarea acestui plafon uimitor au fost necesare aproape 700 de ore colective de muncă!

Tema Weaving Water continuă în întreaga operă de artă unică din aşa-numita Galerie, inserţia decorativă de pe planşa de bord. Combinând tehnicile tradiționale Haute Couture și formele vizuale inovatoare, această lucrare extrem de expresivă include alte 85 de petale, care au fost, de asemenea, atașate manual de echipa lui Iris van Herpen care lucra la Goodwood, reprezentând aproape 60 de ore de muncă minuțioasă.

Designul care se regăsește pe mesele de picnic și pe panoul pasagerului, chiar sub Galerie, oglindește opera de artă Weaving Water de pe capotă. Motivul a fost realizat prin combinarea mai multor straturi de vopsea și lac care conțin cantități diferite de particule de sticlă. În primul rând, suprafețele au fost acoperite cu o vopsea neagră amestecată cu 0.9% particule de sticlă. Apoi, artizanii au aplicat motivul Weaving Water cu un strat limpede amestecat cu 1.4% din strălucire – un proces extraordinar de complex, care a durat peste trei săptămâni pentru a fi finalizat.

Înainte de începerea lucrărilor, echipa Exterior Surface Centre a petrecut patru luni perfecționând formula, derulând nouă teste înainte de a identifica proporția ideală de particule de sticlă: în întreaga mașină, s-a folosit exact o lingură!

Proiectul Phantom Syntopia a servit drept motiv de explorare şi a textilelor exclusive. În semn de omagiu adus patrimoniului Rolls-Royce, această mașină amintește de o epocă în care scaunul unui șofer a fost împodobit în piele dură, iar compartimentul din spate în țesături luxoase, primitoare. Astfel, scaunele frontale sunt finisate în piele Magic Grey, distingându-se prin finisajul său lucios.

Cele din spate sunt tapițate cu o țesătură special creată din amestec de mătase, cu o textură distinctivă care amintește de expresiile vizuale turnate de lumina care se reflectă asupra apei pe timp de noapte. Scaunele sunt matlasate cu un motiv Weaving Water, inspirat de o tehnică de smocuri folosită adesea în fabricarea mobilierului fin, în care broderia este aplicată pe partea din spate a textilului. Acest lucru creează o adâncime tridimensională, obținând în același timp o suprafață netedă, fără sudură, neîntreruptă.

Şi în conformitate cu abordarea extrem de inovatoare adoptată cu Phantom Syntopia, aceasta este prima mașină a mărcii care încorporează un parfum personalizat, creând o expresie cu adevărat imersivă a luxului. Acesta a fost dezvoltat de un parfumier expert – acum afectuos cunoscut sub numele de “Nasul Colectivului Bespoke” – în strânsă colaborare cu clienții. Conceput pentru a crea o memorie de durată, parfumul este subtil și completează perfect alte arome rezultate din materialele folosite în mașină.

Expertul în parfumuri a testat numeroase combinații înainte de a se stabili amestecul perfect. Parfumul de bază este lemnul de cedru și, ca parte a căutării constante a acestui proiect pentru cea mai bună personalizare, lemnul de cedru folosit a fost atent obținut special din regiunea de origine a clienților! Baza parfumului combină note pulverulente de plantă Iris, obținute cu ajutorul unei tehnologii de extracție a fluidelor, cu adaos de piele, în cele din urmă amestecate cu trandafir din Patagonia și o lămâie ușoară.

Mecanismul special dezvoltat de eliberare a parfumului este găzduit în… tetiere! Această tehnologie brevetată, care încorporează materiale inovatoare utilizate inițial în domeniul medicinei, asigură eliberarea parfumului în doze delicate corespunzătoare pentru o experiență senzorială sofisticată și de lungă durată. Procesul său de dezvoltare a durat mai mult de doi ani, inclusiv testarea riguroasă atât la temperaturi foarte calde, cât și la temperaturi foarte reci, pentru a se asigura că mirosul își menține profilul distinctiv în toate condițiile.

Pentru o experiență cu adevărat Haute Couture, Iris van Herpen va proiecta un articol de îmbrăcăminte unic, special pentru clienții acestui automobil. Designul sculptural al rochiei reia tema Weaving Water explorată în plafonul maşinii, oferind o aplicație elegantă a țesăturii liquid metal și a petalelor din sticlă organza, tăiate cu laser și cusute manual într-un model asemănător valurilor ondulate. Acest articol vestimentar rafinat, care reflectă tehnicile Haute Couture nou dezvoltate ale lui Iris van Herpen, este de așteptat să dureze aproximativ șase luni de muncă, inclusiv dezvoltarea modelelor, confecționarea și aplicarea petalelor, broderie, montare și croitorie.

Phantom Syntopia își va lua locul în colecția privată a clienților în luna mai. Ca un adevărat one-off, Rolls-Royce s-a angajat că nu va fi niciodată replicat!

Cmentariile sunt închise