(video) Unii o fac deschis, alții… când sunt mai puțini ochi pe stradă. Mersul la roșu este încă la modă în capitală

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Comportamentul de a traversa o intersecție având roșu în semafor, cunoscut și sub numele de „mersul la roșu” sau „trecerea pe roșu”, este o problemă persistentă în trafic și poate fi influențată de o varietate de factori precum: impulsul sau nevoia de a ajunge mai repede la destinație, percepția asupra timpului de așteptare, lipsa de respect pentru reguli, condiții de trafic, etc.

Ori, în realitate, lipsa de sancțiuni consistente permite comiterea unor astfel de încălcări? Dacă pedepsele pentru înaintarea la roșu (până la 900 de lei amendă și 3 p.p.) nu sunt percepute ca fiind suficient de serioase sau dacă există percepția că șoferii scapă adesea nepedepsiți, acest lucru cu siguranță poate încuraja comportamentul ilegal.

Pentru a trata această problemă este necesară o abordare cuprinzătoare care să vizeze atât aspectele comportamentale, cât și cele infrastructurale și legislative. Campanii de conștientizare, sancțiuni mai dure, sincronizarea semafoarelor și îmbunătățirea condițiilor de trafic pot fi elemente cheie în lupta împotriva mersului la semnalul de interzicere al semaforului și promovarea unei conduite responsabile în trafic.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise