(video) Utilizatori vulnerabili sau privilegiați ai drumurilor? Doi biciclişti şi regulile lor de deplasare prin Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Probabil doar un accident i-ar fi putut opri. O cameră de bord a imortalizat cum doi biciclişti se deplasaseră practic fără oprire pe o stradă centrală din Chişinău cu multiple intersecții semaforizate. Indiferent de mașini, pietoni pe treceri sau culorile din semafoare, aceştia au preferat să urmeze prevederile unui propriu regulament de circulaţie.

Amintim că potrivit RCR-ului real, bicicleta este catalogată drept vehicul, iar conducător este numită persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul. Păi iată că persoana care conduce un vehicul trebuie să posede cunoştinţe şi să execute cerinţele prezentului Regulament, precum şi să posede dexteritatea necesară de a conduce în siguranţă vehiculul pe drum.

Totodată, casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete, care se deplasează pe porțiunile de drum cu limita de viteză admisă peste 50 km/h. Iar la intersecțiile cu circulația dirijată, precum și în cazul intersectării cu drumul, în afara intersecțiilor, a pistei pentru bicicliști cu circulația dirijată, conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, ciclomotoare trebuie să respecte semnificația semnalelor semaforului pentru bicicliști, iar în lipsa acestuia – ale semaforului general, atunci când se deplasează pe banda rezervată bicicliștilor.

Mai spune acelaşi regulament că participanţii la trafic sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie, semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră, semnalele şi indicaţiile agentului de circulaţie, condiţiile tehnice ale prezentului Regulament şi prin acţiunile lor să nu cauzeze prejudicii altor participanţi la trafic, să nu-i expună pericolului, precum şi să nu creeze neîntemeiat obstacole circulaţiei care ar depăşi pe acele care sunt provocate de circumstanţe iminente.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise