(video) Motivul pentru care noul Mercedes-Benz EQS are încă oglinzi retrovizoare în locul unor camere

Mașina electrică emblematică a Mercedes-Benz, care a debutat acum câteva zile, va fi echipată cu oglinzi retrovizoare tradiționale după câte poate aţi observat. Fiind atât de futuristă şi înalt tehnologizată, în ciuda că mai multe mașini electrice de pe piaţă, mai accesibile, pot avea camere în loc de oglinzi, germanii au decis că încă nu este momentul potrivit ca să ofere aşa ceva.

Motivul – grija de sănătatea şi confortul pasagerilor. În plus, Mercedes-Benz EQS are oglinzi tradiționale, deoarece producătorul auto nu vrea să ofere doar “tehnologie de dragul tehnologiei” dacă asta “are un cost uman”.

https://www.youtube.com/watch?v=x8WWFqkvv3s

Șeful Daimler, Ola Källenius, a spus pentru Automotive News că, potrivit cercetărilor companiei, difuzarea permanentă a unor imagini în oglindă pe ecrane interne, a ceea ce se întâmplă în spatele mașinii, îi poate face pe pasageri să aibă rău de maşină (rău de mişcare) în timpul călătoriilor.

Această tulburare nu ar fi cu siguranță o caracteristică binevenită pe o mașină care, după cum spune Mercedes, este “concepută pentru a depăși așteptările chiar și celor mai pretențioși clienți”.

Pe de altă parte, utilizarea unor camere şi monitoare adiționale necesită şi o alimentare suplimentară cu energie. Iar asta ar anula automat toate câștigurile obținute în termeni de autonomie datorită optimizării aerodinamice. Şi chiar dacă nişte camere sunt mult mai compacte decât oglinzile tradiționale, cei de la Mercedes-Benz au reuşit oricum să facă din noul EQS cel mai aerodinamic autoturism din lume.

Camerele video în locul oglinzilor retrovizoare exterioare sunt deja o dotare standard pe unele dintre modelele Honda, Lexus și Audi. Totuşi, Ola Källenius a spus că Mercedes-Benz este gata să revină la utilizarea acestei soluții pe măsura evoluţiei sale, mai ales că divizia Daimler Trucks o folosește deja.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/