(video) Vezi cum nu s-a cedat trecerea la o staţie distanță de locul tragediei de vineri! RTEC va testa psihologic şoferii

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi Anastasia Culai, adolescenta de 12 ani care a fost lovită mortal de un troleibuz în sectorul Ciocana, este petrecută pe ultimul drum. Între timp, după ce a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, ieri femeia care conducea unitatea de transport public a primit arest preventiv pe un termen de 30 de zile şi a fost închisă în penitenciarul nr. 13 din capitală.

Tot ieri după amiaza, Regia Transport Electric Chişinău a emis un scurt comunicat de presă în care a anunţat că a intensificat verificările riguroase ale tuturor șoferilor de troleibuze! Declaraţia de presă a venit la câteva ore după ce un alt caz de neacordare a trecerii pietonilor a fost surprins de o cameră de bord. Şi interesant este că a avut loc la doar o staţie distanţă de locul tragediei de vineri!

VIDEO: facebook.com/Bolgarich

Apropo, iată încă o situaţie revoltătoare care s-a întâmplat la câteva ore, însă deja după anunţul RTEC. O tânără a fost martoră cum o şoferiţă de troleibuz era atât de grăbită, încât a închis uşa în nas unei femei în vârstă, aceasta fiind însoţită de doi copii care au intrat mai devreme în cabină.

Lumea s-a revoltat, însă conducătorul auto nu a întreprins nimic pentru a corecta situaţia, ci a accelerat din nou într-un stil periculos. Femeia nu a avut de ales decât să vină cu următorul troleibuz şi aşa s-a întâmplat că până la urmă s-a întâlnit cu băieţii care au început să retrăiască.

Revenind la comunicatul RTEC, cu mare tam-tam s-au anunţat următoarele:

  • Va avea loc verificarea stării fizice și psihologice, căci șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, una care nu le-ar putea afecta capacitatea de a conduce în siguranță;
  • Va avea loc verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;
  • Va avea loc verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea RCR;
  • Va avea loc verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

În urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare/financiare până la concedieri. Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata