(video) Sebastien Ogier, implicat într-un accident pe un drum public cu o maşină de raliu, după care a fugit de poliţie

De șapte ori campion mondial la raliuri, pilotul Sebastian Ogier a devenit în mod neașteptat implicat într-un accident rutier pe un drum public. S-a întâmplat în weekend-ul care a trecut, când s-a desfăşurat Raliul Croaţiei, a treia etapă a sezonului actual al WRC.

Din motive deocamdată necunoscute, francezul a decis să meargă la risc şi să intre în oraş cu o maşină care nu este omologată să utilizeze drumurile publice, o Toyota Yaris WRC, pentru a prinde startul etapei speciale nr. 17. Iar în momentul când a schimbat o bandă a avut loc un contact cu un alt automobil pe care nu l-ar fi observat la timp.

Momentul accidentului:

https://youtu.be/B7-NNlTBq_w

La faţa locului incidentului au ajuns evident ofiţeri de poliţie. Aceştia au început încet să elaboreze un proces verbal, în timp ce Ogier a insistat asupra necesității de a merge în grabă la începutul cursei. Altfel, ar fi întârziat și ar fi luat o amendă sau chiar descalificare.

Incidentul neobișnuit s-a încheiat cu o scenă foarte ciudată. Ogier, obosit să vorbească cu oamenii legii şi să-i convingă, a urcat pur şi simplu la volan şi a apăsat acceleratorul. Unul dintre polițiști a încercat să-l împiedice în acest sens, dar fără rezultat. Probabil, unul dintre angajații Toyota a rămas la fața locului pentru a continua documentarea accidentului.

Cu toate riscurile asumate, pilotul a reuşit să ajungă la timp, a trecut inspecția FIA și a continuat cursa. Și apoi a câștigat-o! Avantajul asupra celui mai apropiat rival al său (Elfyn Evans, la fel pilot Toyota GAZOO Racing) la linia de sosire a fost de doar 0.6 secunde.

“Pentru a fi sincer, lovitura a fost mai mult una psihologică. Dar mi-a afectat puțin spatele, lovitura a fost destul de puternică. În primul rând, mă bucur că nimeni nu a fost rănit și că persoana care a fost al doilea participant la acest incident este, de asemenea, în regulă. Numai mașina a fost avariată. Dar, în general, în acel moment am crezut că raliul s-a terminat pentru mine.

Din fericire, lovitura a căzut pe una dintre cele mai durabile zone ale mașinii, daunele fiind pur cosmetice. Roata nu s-a îndoit, cușca de protecţie nu a fost atinsă, chiar și garnitura de cauciuc spumos din ușă a supraviețuit.

Am avut o neînțelegere când am furnizat toate informațiile poliției. Problema era că niciunul dintre polițiști nu vorbea engleza! Deci, nu a fost ușor de explicat și, la un moment dat, unul dintre ei părea să spună că putem merge, iar colegul său, după cum s-a dovedit, nu era de acord cu acest lucru.

Cu siguranță vom clarifica totul. Cu siguranță nu sunt genul de persoană care ar fugi de la locul accidentului. În primul rând, m-am asigurat că toată lumea este încă în viață și, în ordine, am furnizat datele permisului de conducere, am dat toate informațiile necesare. Vom rezolva problemele”, a explicat Ogier după finalul cursei.

Din cele trei curse ale Campionatului Mondial de Raliuri, desfăşurate deja, Ogier a câştigat două şi este lider în clasament. Maşina pe care o conduce costă în jur de 700.000 de euro!

Cmentariile sunt închise