IONIQ – Noua generație Hyundai de autovehicule hibride

”Ioniq urmărește viziunea Hyundai de protejare a mediului înconjurător, dar și politica de dezvoltare a gamei de produse”, a declarat Rag Jung, Președintele Project Management Division al Centrului de Cercetare și Dezvoltare Hyundai Motor.

hyundai-ioniq

Tehnologia avansată a sistemului de propulsie oferă un consum eficient de carburant.

Avînd la bază o platformă nouă, disponibilă în trei versiuni de propulsoare electrice hibrid cu emisii reduse, Ioniq încorporează în proporție de 53% oțel de înalt rezistență și aluminiu (capota, hayonul și componentele de suspensie). Pentru un plus de siguranță în cazul unui impact, în zonele respective a fost utilizat același oțel de înaltă rezistență.

Trei variante de trenuri de rulare.

Noua platformă este diponibilă în trei variante de trenuri de rulare: integral electric, hibrid     plug-in benzină/electric sau hibrid benzină/electric, acest aspect reprezentând o premieră mondială. Cu această ocazie au fost dezvăluite detalii cu privire la versiunea hibrid benzină/electric, prima care va fi lansată pe piață.

7

Noul 1.6 litri Kappa GDi, dezvoltat exclusiv pentru modelele hibride ale Hyundai.

Kappa GDi  1.6 litri, oferă cel mai ridicat randament termic (40%) și o putere maximă de 105 CP, fiind completat de motorul electric de 43.5 CP. Pentru optimizarea răcirii, circuitele chiulasei și blocului motor sunt separate.

În plus, sistemul de injecție directă, care lucrează la o presiune de 200 bari, completat de injectoarele cu șase duze, contribuie la îmbunătățirea economiei de combustibil și la reducerea emisiilor de CO₂.

3

Bateria litiu-ion polimer dispune de cicluri performante de încărcare/descărcare, permițând o regenerare rapidă.

Controlul distribuției puterii se realizează printr-o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT), care oferă o experiență unică de condus la bordul modelului Ioniq. Această transmisie (cu un randament de 95,7%) oferă în același timp un răspuns prompt al accelerației, schimbări line ale treptelor de viteze, dar și consum și emisii de noxe reduse.

4

Noul model a fost conceput pentru a veni în întampinarea clienților cu un stil de viață dinamic.

Poziționând bateriile în partea inferioară, centrul de greutate este coborât, ceea ce conduce la un comportament sportiv în viraje. De asemenea, suspensia spate multi-link, prevăzută cu braț dublu inferior, asigură o ținută de drum optimă.

6

P

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/