(video) Pe eBay se vinde singurul BMW M3 cu un V10 care poate consuma şi GPL

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un adevărat automobil de colecţie! Creat într-un singur exemplar pentru a fi prezentat în 2007 la Salonul Auto de la Frankfurt, şi încă în statut iniţial de concept, acest BMW E92 cu denumirea AC Schnitzer GP3.10 a apărut acum la vânzare pe eBay!

Automobilul a fost construit în parteneriat de către concernul bavarez şi atelierul de tuning AC Schnitzer, fiind capabil să funcţioneze şi pe gaz petrolier lichefiat!

În original, un astfel de BMW M3 era oferit cu un V8 de 4.0 litri (420 CP), însă în cazul acestui proiect s-a optat pentru un V10 de 5.0 litri, cu un total de 552 CP. Oficial, viteza maximă i-a crescut de la 250 la 320 km/h, deşi la teste i s-a înregistrat una mai mare cu alţi 15 km.

Pe lângă benzină, propulsorul a fost adaptat să poată funcţiona pe bază de GPL. Acesta este de obicei folosit pentru a economisi combustibil, ceea ce este inutil pentru o mașină sport puternică. În plus, evacuarea este mai curată decât cea a benzinei.

Se mai remarcă automobilul printr-un nou bodykit exterior aerodinamic. De exemplu, arcurile roţilor posterioare au fost extinse cu 60 de mm, iar pe acoperiş a apărut o aripă în “miniatură”. Jantele sunt marca Aachen, iar habitaclul a fost retapiţat complet.

Pe eBay se cer în schimb doar 69.980 euro. Costul acestui coupe acum 15 ani a fost estimat la 198.000 de euro. Parcursul îi este de 37.881 km.

Cmentariile sunt închise