Un șofer, depistat în acest an încălcând viteza de 25 de ori, însă astăzi a fost prins de poliție! Cum a reacționat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O situație incredibilă a fost relatată de IGP prin canalele de comunicare. Astăzi, un echipaj al Direcției de patrulare Centru a INSP, aflat în misiune de serviciu pe traseul R6, în localitatea Zahareuca din raionul Telenești au oprit o Honda cu numere străine pentru depășirea limitei de viteză admisă pentru deplasare prin localitate.

Mașina era condusă cu 71 km/h de către un bărbat de 42 de ani, domiciliat într-o altă țară.

În urma verificării în baza de date, polițiștii au stabilit că acesta nu avea în primul rând o vinietă procurată și valabilă.

Totodată, din luna martie și până în prezent, mașina a fost fixată de 25 de ori de către camerele de supraveghere ale traficului depășind limitele de viteză!

Am aflat că cele 25 de încălcări au fost documentate în baza Art. 236 al. 2 și 3 din Codul Contravențional, ceea ce înseamnă că se deplasa cu cel puțin 20 sau 40 km/h peste limita de viteză admisă! Respectiv, pe lângă suma impunătoare a amenzilor adunată, numărul de puncte de penalizare acumulate (câte 4 și 5 se dau în funcție de alineat) îl poate lăsa fără permis de câteva ori!

Iar pentru a nu fi documentat și pentru această a 26-a încălcare, individul a încercat să corupă polițiștii! Chiar dacă bărbatul a fost atenționat despre caracterul ilicit al faptei sale, acesta oricum a lăsat 200 de euro pe bancheta din față a mașinii de serviciu.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Telenești pentru documentarea cazului. A fost solicitat, în mod evident, ridicarea dreptului de a conduce.

Apropo, oferirea mitei unui angajat cu funcție publică se documentează penal, iar persoana riscă amendă sau chiar închisoare.

Cmentariile sunt închise