(video) Viceprimarul Chișinăului, despre fluidizarea traficului în cel mai aglomerat nod rutier

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primăria Chișinău anunță că va lansa noi proiecte pentru fluidizarea traficului în zona sensurilor giratorii de la „Tutun-CTC”, Calea Moșilor, Autogara de Nord și străzile Vadul lui Vodă și Tudor Vladimirescu. O primă acțiune a fost stabilirea sensului unic pe o porțiune a străzii Varnița, în zona „Tutun CTC”, unde au fost deja instalate indicatoarele rutiere necesare.

„Este una dintre cea mai problematică zonă a Capitalei, unde deseori se formează ambuteiaje”, a menționat viceprimarul Ilie Ceban în cadrul ședinței serviciilor municipale din această dimineață.

„De asemenea, am solicitat Direcției mobilitate urbană să contracteze servicii de proiectare a unei benzi suplimentare, de virare de pe strada Tudor Vladimirescu în rondul de la „Tutun-CTC”, în direcția Autogării de Nord. Această bandă va spori deplasarea traficului”, a mai adăugat Ilie Ceban.

Totodată, urmează să fie reamplasată și stația pentru transportul public, ce vine dinspre str. Ismail, deoarece în zona actuală se creează unele blocaje.

Apropo, iată care este intensitatea traficului în zonă în această dimineață, potrivit Google Maps. Observați că există trafic îngreunat și pe porțiunea străzii Varnița, anume unde s-a instituit sens unic. Ar ignora zeci de șoferi noile indicatoare, conform acestor date?

Cmentariile sunt închise