(video) Viral: Un pilot NASCAR a folosit un truc din jocurile video pentru a accede în marea finală a sezonului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cine a jucat jocuri video cu maşini, la PC sau console, cu siguranţă a făcut asta pentru a nu pierde din timp şi viteză în curbe, însă un pilot NASCAR a decis să încerce trucul în realitate.

Ross Chastain, în vârstă de 29 de ani, cunoscut şi drept Melon Man, a câștigat astfel cinci poziții deodată și a ajuns în finala seriei de curse, unde pentru a accede fusese necesară a şaptea poziţie sau mai bună.

Chastain s-a calificat cu o marjă mică în Championship 4, finala NASCAR Cup Series 2022 din 6 noiembrie, după ce duminica trecută, pe Martinsville Speedway, fiind pe locul 10 în ultimul tur, pe ultima sută de metri, și-a dus maşina în peretele exterior al pistei pentru a-şi genera o viteză mai mare.

Trucul l-a ajutat să depăşească simultan cinci concurenți! Mai mult, l-a ajutat să înregistreze şi cel mai rapid timp de tur în timpul unei curse din seria NASCAR Cup pe circuitul în cauză! Ulterior, a mai urcat o poziţie în clasamentul final, pe a patra, după ce Brad Keselowski a fost descalificat.

“Rosul de perete” a fost comentat pe scară largă în mass media, iar Chastain a remarcat că mișcarea a fost inspirată de jocul video NASCAR 2005 de pe GameCube, unde o presupusă eroare în fizica jocului le permite jucătorilor să câștige viteză dacă se lipesc de perete cu viteză şi se mențin lipiţi de el până la ieşirea din curbă. În acelaşi timp a recunoscut că nu era sigur de succesul ideii.

Rivalul depășit Denny Hamlin a descris-o ca fiind o „mișcare grozavă”, dar remarcând că, „atunci când nu ai altă opțiune, cu siguranță este ușor să faci asta”. Deși organizatorii NASCAR au hotărât că manevra a fost legală, concurenții de cursă și comentatorii au criticat siguranța mișcării și au cerut NASCAR să o interzică pentru a nu crea un precedent la cursele viitoare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/