(video) Vis împlinit după cinci ani de muncă! Vezi cum un bărbat a combinat un BMW 750Li cu un GAZ-66

Maşina din imagini a fost botezată Valkyrie 766 şi este visul unui rus care a fost realizat după cinci ani de muncă sub cerul liber, cu o investiţie de peste un milion de ruble (circa 14.500 de euro).

Acum proprietarul o foloseşte ca parte a unui serviciu de turism care organizează drumeţii istorice, pitorești sau tehnice. Evident, aceste trasee nu străbat rute clasice, pentru că nu este nevoie: bigfoot-ul poate merge oriunde, asigurând totodată confort pentru până la patru ocupanți.

Și nu trebuie să fii doar pasager: organizatorii dau posibilitatea participanților de a-l conduce pe Valkyrie pe oricare dintre traseele incluse în pachetul turistic. Deținerea unui permis de conducere nu este necesară, pentru că acolo unde vei merge cu el nu vor fi drumuri, iar însăşi maşina de circa 4 tone nu poate fi înmatriculată.

Partea de sus a mașinii este reprezentată de un BMW Seria 7 în caroserie E32. Șasiul mașinii însă este preluat de la un legendar în fiabilitate GAZ-66, un camion rusesc 4×4 care s-a păstrat neschimbat pe piața locală vreme de mai multe decenii.

Vehiculul off-road are la bord: tracțiune integrală, diferențiale cu alunecare limitată auto blocante pe puntea față și spate, un ampatament scurtat, o gardă la sol înaltă şi roți arcuite mari de model я-170 în dimensiuni de 1140/700, un centru de greutate echilibrat + confortul care a rămas de la BMW-ul 750Li.

BMW-ul a fost produs în anul 1993, dar cumpărat de actualul proprietar în 2000. Sub capotă are un motor V8, dar nu marca BMW de 5.0 litri cu 300 de CP, ci schimbat cu unul V8 marca GAZ, de 4.2 litri pe benzină, care produce doar 115 CP. Cutia de viteze este una mecanică. Consumul declarat este de 40 de litri de carburant la 100 de km parcurşi.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-e-alt-nivel-e-o-masina-ideala-pentru-petreceri-americanii-au-testat-premiera-un-gaz-66/

https://autoblog.md/video-hibrid-made-in-rusia-cum-un-mercedes-benz-w140-a-devenit-un-vehicul-de-off-road/

https://autoblog.md/foto-stiai-ca-bmw-creat-un-e32-cu-motor-v16-masina-fost-ascunsa-de-ochii-lumii/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/