(video) Volvo a început producţia primului său model electric! Iată când va putea fi comandat în Moldova

XC40 Recharge este primul dintre mai multe Volvo-uri complet electrice care vor veni pe piaţă, iar startul producţiei sale începând cu prima zi a lui octombrie reprezintă un pas semnificativ către ambiția Volvo Cars de a-și reduce amprenta de CO2 per mașină cu 40% până în 2025.

În același an, se așteaptă ca 50% din vânzările sale globale să fie formate din mașini complet electrice, restul acestora fiind hibride.

Cererea clienților pentru noul XC40 Recharge s-a dovedit a fi mare și în timp ce registrele de comenzi rămân deschise, fiecare mașină programată să fie construită în acest an calendaristic a fost deja vândută! Primele mașini sunt programate să fie livrate clienților din Europa la sfârșitul acestei luni.

În contextul celor spuse, am primit confirmarea de la dealerul Volvo Cars Moldova că maşina va fi disponibilă pentru comandă în ţara noastră abia în 2021, preţurile nefiind încă formate.

Începerea producției de mașini pentru clienți urmează după o perioadă de pregătire în care fabrica auto din Ghent, Belgia, a construit un număr limitat de exemplare pre producție. Acest proces, o procedură standard pentru fiecare model nou, are ca scop optimizarea fluxului de producție și asigurarea calității de top a fiecărei mașini construite. Tot personalul de producție relevant a beneficiat, de asemenea, de training extins privind construirea în condiții de siguranță a mașinilor electrice.

Amintim că, fiind o versiune complet electrică a celui mai bine vândut SUV XC40, primul Volvo care a câștigat prestigiosul premiu European Car of the Year, XC40 Recharge se bazează pe Arhitectura Modulară Compactă (CMA), o platformă avansată dezvoltată în cadrul Grupului Geely.

Modelul cu tracțiune integrală pune la dispoziţie o autonomie de peste 400 km (în ciclu WLTP) după o singură încărcare și un total de 408 CP. Bateria se poate încărca rapid până la 80% din capacitatea sa în aproximativ 40 de minute.

Află mai multe:

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noul-volvo-xc40-recharge-primul-volvo-electric/
https://autoblog.md/volvo-si-a-ales-partenerul-prin-care-va-oferi-servicii-de-incarcare-la-nivel-european-pentru-masinile-electrice/
https://autoblog.md/dealeri-se-pregatesc-noile-volvo-c40-si-xc100/

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/