(video) #WDoR: Numărul deceselor în accidente rutiere în primele 10 luni din 2020 pe drumurile din Moldova

Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere (WDoR) este marcată anual, la nivel mondial, fiind o zi în care se comemorează persoanele decedate sau rănite în accidente rutiere, precum și în care sunt organizate mai multe activități de sensibilizare cu tematica siguranței circulației rutiere. La 15 noiembrie 2020 s-au împlinit 25 de ani de când a fost introdusă.

În context, INSP a dat publicităţii o mini statistică, dar şi un filmuleţ tematic cu intenţia de a-i face pe conducătorii auto din Republica Moldova mai receptivi şi mai prudenţi în trafic.

Aflaţi dar că pe parcursul a 10 luni ale anului 2020, în Republica Moldova au fost înregistrate 1.613 de accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 198 de persoane au decedat, iar altele 1.827 au fost traumatizate.

Pentru comparaţie, în perioada similară din 2019 s-au înregistrat 2.139 accidente rutiere, în care 226 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar altele 2.555 au fost traumatizate.

Pentru a sensibiliza opinia publică și a arăta la ce poate duce nerespectarea de către șoferi a regulilor de circulație, inspectorii de patrulare au urcat pe o platformă auto un automobil implicat într-un accident rutier, care a fost transportat o perioadă de timp pe principalele străzi din capitală în vizorul tuturor.

INSP notează că respectarea regulilor de circulație este vitală pentru toți!

Vezi şi:

https://autoblog.md/date-statistice-cate-accidente-au-avut-loc-in-primele-9-luni-din-2019-categoria-si-tipul-lor/
https://autoblog.md/date-statistice-raioanele-si-localitatile-in-care-s-au-produs-cele-mai-multe-accidente-in-2019-principalele-cauze/
https://autoblog.md/date-statistice-ziua-in-care-in-mod-surprinzator-s-au-intamplat-cele-mai-multe-accidente-rutiere-de-la-inceput-de-an/

Cmentariile sunt închise