(video) Premieră: Noul Ford Mustang Mach-E 1400 Prototype este o maşină unică pentru drift cu şapte motoare electrice

0

Ford introduce Mustang Mach-E 1400 – un prototip unic dezvoltat în colaborare cu RTR Vehicles pentru a demonstra posibilitățile de performanță a propulsiei electrice.

Urmând proiectul unui dragster electric Mustang Cobra Jet 1400 arătat cu câteva luni mai devreme, Mustang Mach-E 1400 poate pune la dispoziţie maxim 1.420 CP și peste 1.000 kg de forţă de apăsare la o viteză de 257 km/h de la cele șapte motoare și bateria de performanţă ultra-înaltă.

Făcându-și prima apariție la o cursă NASCAR în curând, Mustang Mach-E 1400 este conceput pentru a contesta percepțiile a ceea ce vehiculele electrice pot face cu un tuning de performanță și tehnologie avansată.

Caracteristici cheie:

 • La bază stă un Mustang Mach-E GT. Caracteristicile-i dinamice din păcate nu se anunţă la moment.
 • Șasiul și grupul motopropulsor lucrează împreună pentru o multitudine de configurații care oferă capacități cum nu mai poate oferi oricare alt vehicul.
 • Mustang Mach-E 1400 este rezultatul a 10.000 de ore de colaborare între Ford Performance și RTR, care vizează reducerea decalajului dintre ceea ce un vehicul electric poate face și ceea ce clienții tind să creadă că poate face.
 • Mustang Mach-E 1400 a prins contur fără reguli. Echipa de design Ford și RTR au folosit multe dintre aceleași instrumente pe care Ford le utilizează pentru mașinile sale de curse și programele sale de producție. Aerodinamica este optimizată pentru formă și locație, cu accent pe conductele de răcire, splitterul frontal, aşa-zisele “dive planes” de pe caroserie și aripa din spate.
 • Mustang Mach-E 1400 are șapte motoare electrice – cu cinci mai mult decât acelaşi Mustang Mach-E GT original. Nu se intră în detalii despre unitatea de propulsie, dar se menţionează că trei agregate sunt atașate la diferențialul de pe puntea din faţă și alte patru se găsesc pe puntea din spate, aranjate într-un “pancake style”, cu un singur arbore de transmisie care le conectează la diferențiale, care au o gamă largă de adaptabilitate pentru a configura mașina pentru orice, de la drift la curse pe circuite de mare viteză.
 • Șasiul și grupul motopropulsor sunt configurate pentru a permite echipei să investigheze diferite aspecte și efectele acestora asupra consumului de energie și performanței, inclusiv tracțiunea spate, tracțiunea integrală și tracțiunea față. 
 • Setările drift și track au configurații front end complet diferite, cum ar fi brațele de control și modificările direcției, pentru a permite unghiuri extreme de direcție în derapaje. 
 • Alimentarea cu energie electrică poate fi împărțită uniform între osii, ori complet la una sau alta.
 • Forţa de apăsare generată este anunţată ca fiind de peste 1.000 kg la 257 km/h.
 • Bateria de 56.8 kWh (instalată) este alcătuită din celule de nichel-mangan-cobalt pentru performanță ultra-înaltă și rată ridicată de descărcare. Sistemul de baterii este conceput pentru a fi răcit în timpul încărcării cu ajutorul unui lichid de răcire di-electric, reducând timpul necesar între rulări.
 • Un brake booster electronic este integrat pentru a permite frânarea regenerativă în serie combinată cu ABS și controlul stabilității pentru a optimiza sistemul de frânare. Mustang Mach-E 1400 foloseşte frâne Brembo similare cu cele instalate pe maşina de curse Mustang GT4, dar și un sistem hidraulic de frână de mână concepute pentru drifting, care se integrează cu comenzile grupului motopropulsor pentru a permite capacitatea de a opri puterea de la motoarele din spate.
 • Mustang Mach-E 1400, care este setat pentru a debuta la o cursa NASCAR în curând, servește şi ca o platformă de teste pentru materiale noi. Capota sa, de exemplu, este fabricată din fibre compozite organice, o alternativă ușoară la fibra de carbon care este folosită pentru restul vehiculului.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata