Moldova: Numărul cetățenilor care s-au grăbit să revină acasă cu tot cu maşini după noua lege propusă de preşedinte

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de noua lege propusă de preşedintele Republicii Moldova şi votată de Legislativ, potrivit căreia moldovenii care decid să se întoarcă definitiv în ţară pot beneficia de unele facilități fiscale și vamale, în caz că îşi aduc şi unele bunuri, inclusiv un automobil? Deşi mai este în vigoare timp de aproape un an, oportunitatea nu pare deloc atractivă!

Conform datelor pe care am reuşit să le obţinem de la Serviciul Vamal, începând cu 1 octombrie (de când a intrat în vigoare legea) şi până la zi, doar 22 de persoane au corespuns cerințelor şi au primit permisiunea de a introduce mijloace de transport. Din acest număr total, opt autovehicule erau deja au introduse în țară (având atunci plăcuţe străine).

Amintim că pentru a beneficia de oportunitate, cetățenii trebuie să respecte anumite condiții! De exemplu, termenul de exploatare a mijlocului de transport nu trebuie să depășească nouă ani din momentul fabricării (în prima redacție a proiectului era indicat maximum șapte ani), iar valoarea în vamă să nu îi depășească 400.000 de lei (practic 20.000 de euro).

Astfel spus, printre maşinile care au fost scutite de plata taxelor de import, s-au numărat modele de buget precum: Toyota Verso, VW Touran, Skoda Yeti, VW Passat, Opel Mokka, Ford Kuga, Ford Mondeo, BMW X1, Dacia Duster, BMW 218, Skoda Octavia, etc. Anul producţiei acestora și capacitatea cilindrică a motoarelor s-a încadrat în limitele cerinţelor legale.

Legea în cauză are un termen de valabilitate de un an, respectiv până la 1 octombrie 2023, însă nu se exclude că acest termen ar putea fi extins sau eliminat în cadrul unor modificări care să o facă mai atractivă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/