(video) GENEVA 2019: Premieră – Noul BRABUS 900 pe bază de Mercedes-Maybach S 650

Mercedes-Maybach S 650 reprezintă culmea absolută a construcției de automobile din lume în viziunea celor de la BRABUS. Cu toate acestea, chiar și acest sedan de lux lasă loc pentru rafinament individual, lucru pe care atelierul l-a înmânat celor mai buni ingineri, designeri, tehnicieni și artizani, care au format acest unic BRABUS 900.

L-am văzut la Salonul Auto de la Geneva şi acum a venit timpul să-l descriem în detalii.

Mercedes-Maybach S 650 vine din uzină cu un motor twin-turbo cu 12 cilindri, care produce 530 de CP. BRABUS a decis să-l înlocuiască cu o unitate BRABUS ROCKET 900 6.3 V12 twin-turbo pentru a atinge un nivel de performanță anterior disponibil doar în segmentul maşinilor super sport.

În acest scop, atelierul a apelat la instalarea unui arbore cotit personalizat, cu cilindri mai mari, pistoanele forjate şi biele echilibrate cu o mai mare precizie, toate care au dus la mărirea volumului motorului de la 6.0 la 6.3 litri. Mai mult, cele două turbo compresoare au fost înlocuite de nişte unităţi care sunt mai mari şi respectiv au turbine mai mari, care au fost adaptate la motorul V12 cu ajutorul unor colectoare speciale de eșapament.

În plus, conversia include downpipes-uri cu un diametru de 80 milimetri, catalizatori de metal free-flow și un eșapament de înaltă performanță din oțel inoxidabil şi cu supape active controlate electronic.

Vezi şi: (foto) 800 de CP şi 1000 Nm de cuplu. Noul Brabus 800, bazat pe sedanul Mercedes-AMG S 63 4MATIC+

Numeroase modificări la capitolul admisie asigură o alimentare optimizată cu aer a compartimentului motorului. Un modul de admisie din fibră de carbon trage aerul printr-o conductă de sub capotă prin grila reproiectată a radiatorului. Noul colector de admisie include şi o cutie specială de filtrare a aerului cu secțiune transversală mai mare și filtre speciale, precum și un scut Gold Heat Reflection pentru scăderea temperaturii motorului.

Evident, a mai fost realizată o reprogramare a unităţii electronice de control pentru funcţionarea corectă a injecţiei, sistemului de control a presiunii sau a celui de aprindere, totul pentru a corespunde şi a respecta standardul de emisii Euro VI!

După toate manipulările făcute şi după ce s-a turnat ulei de la MOTUL, recomandat de BRABUS, propulsorul este capabil să producă 900 de CP la 5.500 de rpm şi un cuplu maxim de 1.500 Nm la 4.200 rpm. Cu o greutate maximă permisă ce poate depăşi 2.8 tone, acest sedan este capabil să facă 0-100 de km/h în doar 3.7 secunde, iar în dependenţă de combinaţia de jante şi anvelope viteza maximă poate urca până la 350 de km/h!

Tot la acest capitol, BRABUS anunţă că poate modifica şi versiunea S 560 a modelului Mercedes-Maybach. Motorul său V8 twin-turbo de 4.0 litri va genera ca urmare 650 de CP şi 820 Nm de cuplu.

Pe partea de roţi, BRABUS oferă pentru modelele Mercedes-Maybach seturi de jante forjate BRABUS Monoblock VI evo, Monoblock F, M, R sau Monoblock Y “PLATINUM EDITION”. Maşina expusă la Salonul Auto de la Geneva poartă jante Monoblock M cu 10 orificii pe margini, care măsoară 9Jx21 şi 10.5Jx21 inci pe faţă şi pe spate respectiv.

BRABUS colaborează cu producătorii Continental, Pirelli şi YOKOHAMA pentru a livra anvelope de performanţă, în acest caz fiind unele de mărimi 255/35 ZR 21 şi 295/30 ZR 21 pe faţă şi pe spate. Opţional se mai pot pune la dispoziţie jante BRABUS Monoblock G de 22 de inci.

BRABUS a lucrat uşor şi la suspensia MAGIC BODY CONTROL, dezvoltând un modul care să poată micşora garda la sol cu 25 de mm, fără ca roţile cu jante masive să fie o piedică.

Vezi şi: (video) Brabus Rocket 900 este sedanul de 2.3 tone care atinge 340 de km/h în doar trei km parcurşi

Sedanul super sport a mai primit un nou kit exterior aerodinamic cu bare de protecţie modificate, un pachet de inserţii cromate fumurii, patru terminaţii cromate ale eşapamentului şi un sistem de întâmpinare cu iluminare, care îşi face prezenţa atunci când conducătorul auto se aproprie de maşină. Apropo, eşapamentul are două regimuri de intensitate a sunetului produs, care se controlează printr-un buton dedicat de pe volan.

Interiorul poate fi personalizat cu mai multe tipuri de piele şi Alcantara, în orice culoare dorită, precum şi cu diferite tipuri de lemn sau inserţii din fibră de carbon. Odometrul digital a fost modificat pentru a afişa viteza maximă de 400 km/h, iar în spatele volanului se află padele de comutare a treptelor BRABUS RACE. La solicitare, partea posterioară a habitaclului poate fi transformat într-un oficiu mobil cu măsuţe, instrumente pentru business sau tablete individuale.

Exemplarul demonstrat la Geneva mai arată câteva dintre posibilităţile atelierului. Habitaclul îi este tapiţat complet cu piele BRABUS Masterpiece. Scaunele, părți ale tabloului de bord și panourile ușilor sunt împodobite cu piele de culoare Mocha şi cu cusături contrastante negre. Perforarea precisă a materialului de pe suprafețele scaunelor asigură o funcţionare optimă a sistemului de ventilare a acestora. Cuvertura din piele în stil diamond, de pe anumite părți ale scaunelor și de pe panourile uşilor, a fost aplicată cu aceeași precizie.

O altă idee neobișnuită este tavanul realizat în stilul unui cer înstelat, cu sute de elemente din fibră optică care îşi pot schimba culoarea datorită sincronizării cu sistemul de iluminare ambientală.

Un BRABUS 900 pe baza unui Mercedes-Maybach S 650 poate fi construit la comanda clientului ca o mașină completă. Clienții care dețin deja o astfel de mașină o pot face similară celei din imagini sau o pot dota doar cu unele dotări din acest program.

Preţul proiectului nu se anunţă, însă la mai puţin de jumătate de milion de euro pentru o maşină nouă nici nu vă gândiţi.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/