(video) GENEVA 2019: Premieră – Noul Eadon Green ZRR este de fapt o decapotabilă Rolls-Royce

Compania britanică Eadon Green încearcă să-şi atragă atenţia asupra sa participând cu regularitate la cel mai prestigios Salon Auto european – cel de la Geneva, unde am fost şi noi prezenţi. Acum doi ani, fondatorul şi proprietarul firmei Felix Eaton a prezentat acolo un retro coupe numit Black Cuillin cu un motor V12 natural aspirat de 6.0 litri sub capotă, iar anul trecut a debutat modelul Zeclat pe baza lui Chevrolet Corvette.

Pentru noua ediţie a expoziţiei de maşini a fost pregătit un nou proiect numit Eadon Green ZRR, botezat iniţial acum câteva luni Zanturi.

De data aceasta, în spatele formelor luxuriante și stilul pe care îl aveau maşinile din anii ’30 ai secolului trecut se ascunde o decapotabilă Rolls-Royce Dawn! Când l-am văzut şi noi am recunoscut că este un Rolls-Royce după faruri, tipul portierelor şi cadrul parbrizului.

În rest, toate celelalte panouri care au apărut pe caroseria modificată, cel mai probabil fiind realizate din fibră de carbon combinată cu fibră de sticlă, au făcut ca lungimea totală să crească de la 5.3 la 5.58 metri, aproximativ cât cea a unui nou Phantom.

Interesant este că folosirea de materiale uşoare pentru aceste modificări nu numai că a transformat acoperişul în unul tare, dar a şi lăsat greutatea totală a decapotabilei aproape neschimbată.

Alegerea unui Dawn în locul unui coupe Wraith este motivată de faptul că firma britanică nu şi-a dorit să aibă dificutăţi cu acoperişul. Interiorul mașinii, din păcate, este ascuns de ochii lumii, însă stilul va rămâne în mare parte cel original.

Vezi şi: (foto) Rolls-Royce Dawn a primit un bodykit agresiv şi jante de 24 de inci de la Wald International

Acest “tuning” se rezumă doar la capitol stilistic. Din punct de vedere tehnic nu există modificări, sub capotă fiind montat motorul V12 twin-turbo de 6.6 litri volum de pe Dawn Black Badge, care produce 602 CP şi 840 Nm de cuplu. Printr-o cutie de viteze automată cu opt trepte, puterea este transmisă spre roţile din spate.

Dacă viteza maximă este limitată la 250 de km/h, atunci acceleraţia 0-100 de km/h o face cu noile forme în 4.8 secunde comparativ cu cele 4.9 secunde declarate pentru maşina din uzină.

Compania Eadon Green intenționează să producă astfel de maşini în cantități mici pe bază de comenzi individuale, dar nici prețul, nici termenii de livrare nu au fost anunţaţi, asta pentru că detaliile se discută doar cu clienţi reali care îşi doresc să se evidenţieze în trafic.

Vezi şi: (foto/video) Decapotabila Rolls-Royce Dawn a fost modificată de Spofec

Vezi şi: (video) Mansory a început să folosească altfel fibra de carbon. Unul din rezultate e acest Dawn

GALERIE FOTO (sursă imagini stand: Carscoops)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/