(video) Premieră: Noul Polestar 2 – rivalul lui Tesla Model 3 care nu are cheie şi porneşte prin aşezarea pe scaun

Polestar, care aparţine grupului Volvo, a făcut următorul pas în dezvoltarea sa ca marcă de performanță electrică prin prezentarea noului Polestar 2. Acest vehicul este numit drept un fastback all-electric care aduce o maşină electrică de performanţă la un public mai larg și din ce în ce mai progresiv.

Privind prezentarea sa, remarcăm că această maşină oferă un design avangardist și o experiență unică de client în segmentul maşinilor electrice premium compacte. Reprezentanţii brandului nu s-au ruşinat să afirme că Polestar 2 este un concurent direct pentru Tesla Model 3 şi va fi oferit cu un preţ de start de 39.900 de euro (preţ în Germania cu taxe incluse).

De asemenea, doar în primul an de producţie va exista o ediţie specială de lansare care va costa 59.900 de euro.

“Polestar 2 este prima noastră mașină complet electrică şi primul model care va fi produs într-un volum mare. Tot ce conţine a fost desenat și proiectat cu pasiune și dăruire. Ca un brand de performanță electrică, și prin lansarea în viitor a unui portofoliu de mașini complet electrice, Polestar este determinată să abordeze provocările de calitate a aerului din toată lumea. Polestar este gata să ofere maşini de performanţă electrice, care vor fi nu doar plăcut de avut, ci şi de condus”, a declarat Thomas Ingenlath, şeful Polestar.

Polestar 2 este un fastback premium cu cinci uși făcut pe baza conceptului Volvo 40.2, cu câte un motor electric pe o punte și o baterie sofisticată cu o capacitate de 78 kWh care va asigura o autonomie de 500 de km calculată în ciclu realist WLTP. La bază stă platforma modulară adaptabilă a Volvo Group – Compact Modular Architecture (CMA)!

Maşina măsoară 4.607 x 1.478 x 1.800 x 2.735 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Bateria cu 27 de module este integrată în podea și contribuie la rigiditatea șasiului, precum și la nivelurile de zgomot, vibrații și duritate. Zgomotul rutier a fost redus cu 3.7 dB în comparație cu un șasiu tradițional.

Sistemul de propulsie produce în total 408 CP şi 660 Nm de cuplu. Singura caracteristică dinamică dezvăluită este că acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în mai puţin de 5 secunde (0-96 în 4.7 secunde)!

Șasiul dinamic standard poate fi îmbunătățit cu un Performance Pack opţional care va spori dinamica de condus prin noi amortizoare Öhlins, frâne Brembo și roţi cu anvelope sport şi nişte jante unice forjate de 20 de inci. Mai mult, centurile de siguranță, etrierele frânelor şi capacele care se scot pentru umflarea roţilor vor fi realizate într-o culoare aurie.

Subliniind rolul de lance tehnologică pe care Polestar îl joacă în cadrul grupului Volvo Car, Polestar 2 este una dintre primele mașini din lume care încorporează un sistem infotainment construit pe baza sistemului de operare Android. Această coloană vertebrală oferă un mediu digital solid și adaptabil pentru aplicații și funcții ale vehiculului, pentru a coexista și aduce servicii Google încorporate într-o maşină pentru prima dată, inclusiv asistentul Google, Google Maps cu suport pentru vehiculele electrice și magazinul de aplicaţii Google Play Store.

Controlul vocal natural și un nou ecran tactil de 11 inci poziţionat vertical va aduce noua interfață la viață. S-a mai menţionat că va exista şi o compatibilitate cu telefoanele produse de Apple.

Panoul de bord este la fel unul digital, volanul este cunoscut de pe maşinile Volvo, consola centrală este curat aranjată, iar opţional va putea fi comandat un sistem audio performant de la Harman Kardon. Pe partea de materiale decorative vor exista mai multe opţiuni, iar în loc de tapiţerii cu piele se vor folosi unele textile, astfel compania afirmându-şi protecţia faţă de animale.

Interesant mai este că drept cheie se va folosi telefonul mobil al proprietarului, iar pornirea maşinii electrice ale loc odată ce o persoană se așează în spatele volanului. Demarorul este integrat într-un fel chiar în scaun!

Printre alte dotări care se vor oferi se numără faruri sofisticate Pixel LED cu câte 18 LED-uri mici în fiecare, iluminare de proximitate care permite apariţia unei secvențe luminoase unice de bun venit, oglinzi retrovizoare laterale fără rame şi un logo unic Polestar iluminat, care se reflectă pe acoperișul panoramic din sticlă.

În comun cu toate mașinile Polestar, noul Polestar 2 va fi disponibil pentru comandă doar online! Mai târziu va exista şi opţiunea de cumpărare prin abonament. Producţia va începe de la începutul lui 2020, în China, pentru piețele globale, atât cu volan pe partea stângă cât şi pe partea dreaptă.

Polestar 2 îşi va face prima apariţie la Salonul Auto de la Geneva, după care va participa într-un tur la nivel mondial prin Europa, America de Nord şi China pe tot parcursul lui 2019. Polestar 2 va fi, de asemenea, disponibil într-o reţea de centre care se vor deschide curând pentru a oferi posibilitatea de contact fizic cu maşina, inclusiv test drive-uri.

Piețele inițiale de lansare includ China, Statele Unite, Canada, Belgia, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia și Regatul Unit. Alte piețe sunt în curs de examinare pentru viitoarea extindere.

Polestar 2 va fi urmat în gamă de Polestar 3 – un SUV premium full electric.

Îţi poţi configura propriul Polestar 2 chiar acum, AICI.

Recomandăm să priveşti evenimentul de prezentare în reluare pentru a înţelege intuitiv ce înseamnă Polestar 2!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/