(video) Grila radiatorului de pe noul Lexus LS este o bucată de plastic simplă şi ieftină? Nici vorbă!

Noul Lexus LS a revenit recent pe piaţă într-o formă complet diferită şi care a dus designul mărcii la un nou nivel. În centrul atenţiei este grila radiatorului, cea care reprezintă faţa maşinii şi care este una dintre cele mai mari montate pe vreun automobil! Dar v-aţi întrebat vreodată cum a fost realizată?

Grila radiatorului noului Lexus LS are o complexitate atât de delicată, încât a necesitat un nivel neobișnuit de înalt de competență umană, atât în ​​faza de proiectare, cât și în cel de producţie. De la ecranul calculatorului până la produsul finit, implicarea constantă a artizanilor profesionişti a asigurat frumusețea viziunii originale pe deplin exprimată de către designer.

Ideea principală a designului grilei este cea de suprapunere şi intersectare a mai multor litere “L”, fapt care a dus la crearea unei componente foarte asemănătoare cu pânza de păianjen care se găseşte în natură. În timp ce pe modelele anterioare Lexus LS s-a făcut apel la două matrițe separate, superioară și inferioară, designerii au decis ca noua grilă complexă să fie ca o singură piesă integrată.

În timp ce programul de modelare computerizată a făcut modelul grilei cu o precizie rezonabilă, realizarea unui design precis necesită şi un ochi uman. Lexus spune că persoana care s-a ocupat de acest lucru în faţa ecranului a muncit zilnic câte opt ore, timp de şase luni, pentru a regla individual suprafețele grilei formate din 5.000 de curbe.

Mai mult, pentru că grila radiatorului de pe varianta LS F SPORT diferă de cea de pe modelul standard, aceasta are o expresie și mai dinamică care necesită modificări la peste 7.000 de suprafețe.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Lexus LS 500 şi LS 500h F Sport

Odată ce a fost terminat modelul computerizat, procesul de transformare a grilei într-un obiect real este înmânat unui meşter metalurgist Takumi. Termenul “Takumi” descrie un meșteșugar cu cele mai înalte nivele de îndemânare tehnică și o aplicare precisă, cu o experiență de zeci de ani în domeniul în care este specializat.

Maestrul Takumi posedă o competiție naturală și o pasiune pentru a fi cel mai bun în ceea ce face el, profunzimea dăruinței sale fiind ilustrată şi prin propriul set de instrumente personalizate, inclusiv unele făcute manual din bambus pentru a modela detalii mai fine.

Yasuhiro Nakashima este unul dintre aceştia şi a petrecut 27 de ani învățând cum să taie, să modeleze și să lustruiască matrițe de metal la niveluri exacte. Când Nakashima a primit noul design al grilei pentru Lexus LS de la echipa Lexus Design, el a trebuit să-și folosească toată experienţa pentru a face o formă a grilei cu precizie înaltă într-o matriţă.

Vezi şi: (foto) Ştiai că noul Lexus LS are un volan sensibil la atingeri? Află pentru ce este folosită tehnologia

Cu ajutorul setului de instrumente personalizat și a ochiului experimentat, Nakashima este capabil să perfecționeze netezimea suprafeței până la 100 de microni (0.1 milimetri) – o diferență pe care chiar și cea mai bună tehnologie de frezat robotizată nu o poate detecta.

În timpul finisării, el anticipează, de asemenea, detaliile pe care tehnologiile robotizate nu le pot lustrui, gen suprafețe individuale în direcții care îmbunătățesc estetica reflectorizantă a stratului final care acoperă grilajul.

Vezi şi: (video) Ştiai asta? O culoare în care poate fi vopsit noul Lexus LC a fost dezvoltată timp de 15 ani

Fabricarea unei matrițe cu exactitate articulată în design a necesitat o atenție deosebită din partea Nakashima, fapt pentru care au fost necesare cinci luni de zile, cu 30 de zile mai multe decât de obicei.

Pe parcursul întregului proces a colaborat cu echipa de design, fiecare provocându-se unul pe celălalt pentru a asigura cel mai bun rezultat.

“I-am împins pe partenerii noștri dincolo de pragurile anterioare, pentru a ne ajuta la livrarea unui vehicul care să satisfacă publicul, suficient pentru a dori să-l cumpere. Știu că acest lucru poate fi foarte dificil uneori, dar știu, de asemenea, că Nakashima-san împărtășește viziunea noastră și a lucrat extrem de greu pentru a realiza designul nostru”, a spus designerul-şef Lexus Project, Koichi Suga.

“Vreau ca cei care văd grila să aprecieze designul și să se simtă minunați de creaţia mea, vreau să fie rămână uimiţi la prima vedere”, a adăugat Yasuhiro Nakashima.

Vezi cum arată grila pe cea mai recentă maşină: (video) Detroit 2018: Premieră mondială – Lexus LF-1 Limitless Concept

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise