(foto/video) Premieră: Noile Mercedes-Benz CLS şi CLS 53 AMG facelift
Acest automobil a suferit de fapt deja o actualizare în vara anului 2020. Atunci s-a ales cu un nou sistem multimedia MBUX cu ecran tactil, un cruise control modernizat şi o porţie de sisteme electronice noi, printre altele.
În cea de-a doua fază producătorul a decis să se aprofundeze în modificări şi a făcut corecţii la capitolele design exterior, design interior, motoare şi altele.
Caracteristici cheie:
- Modificările făcute la exterior sunt modeste și nu au afectat elemente complexe. Farurile, stopurile şi panourile caroseriei au rămas neschimbate. Diferită însă este bara de protecţie frontală şi grila de radiator cu o plasă formată din foarte multe stele Mercedes-Benz cu trei vârfuri.
- Bara de protecţie posterioară include un “difuzor” nou, s-au adăugat noi modele de jante la alegere, iar paleta de culori a fost completat cu nuanţa albastră metalizată pe care o puteţi vedea în fotografii (spectral blue metallic).
- În cabină a fost montat un nou volan. În echipare de bază AVANTGARDE este o versiune cu trei spiţe şi finisaj negru lucios, iar în echipare AMG Line este unul aplatizat în partea inferioară şi cu trei spiţe duble.
- S-au revizuit materialele decorative pentru finisare şi acum se propun mai multe tipuri de furnir din lemn cu pori deschişi.
- O noutate în gama de motoare este un turbo diesel OM654M cu patru cilindri, serios modernizat, de sub capota modelului CLS 300 d. O cursă crescută a pistoanelor a permis o creștere a volumului de la 1.950 la 1.993 cm3, presiunea de injecție a crescut de la 2.500 la 2.700 bar şi însăşi pistoanele sunt diferite, având nişte canale de ulei reproiectate. Drept urmare puterea propulsorului a crescut de la 245 la 265 CP, iar cuplul de la 500 la 550 Nm. În plus, CLS 300 d va veni acum cu un sistem de tracțiune integrală permanentă 4MATIC în locul unei tracţiuni spate.
- Toate acestea au făcut posibilă abandonarea versiunii cu șase cilindri CLS 350 d 4MATIC, iar oferta de motoare diesel va mai conţine doar agregatele de pe modelele CLS 220 d (2.0 litri şi 194 CP/400 Nm) și CLS 400 d 4MATIC (2.9 litri şi 330 CP/700 Nm).
- Iubitorii de benzinare vor avea de ales între modelul cu tracțiune CLS 350 (2.0 litri şi 299 CP/400 Nm) și cel cu tracţiune integrală CLS 450 4MATIC (3.0 litri şi 367 CP/500 Nm), ambele venind în tandem cu un 9G-Tronic.
- Modelul de top va rămâne în continuare Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ cu un benzinar turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri. Produce 435 CP/520 Nm, este cuplat la un 9G-Tronic, trimite puterea spre sistemul 4MATIC+ cu ambreiaj pentru conectarea punţii din faţă. CLS 53 4MATIC+ poate face 0-100 km/h în 4.5 secunde, vine cu o grilă de radiator şi un bodykit diferit, un eşapament sport cu terminaţii rotunde şi un Drift Mode în care ambreiajul este deschis forţat.
- Mai este necesar de notat că jumătate dintre modelele pentru piața europeană au la bord şi un sistem hibrid EQ Boost de 48 de volți şi acum nu este o “anexă” a motorului! Demarorul-generator este integrat în cutia de viteze automată, reducând astfel numărul de fire și comunicații suplimentare. Pentru motoarele cu șase cilindri pe benzină, acest mic motor electric produce alţi 22 CP și 250 Nm, iar cel care asistă motorul diesel OM654M actualizat – 20 CP și 200 Nm. Acest mic propulsor se implică cu un impuls de putere în primele secunde de accelerație de pe loc sau în cadrul acceleraţiilor intensive și funcționează ca parte a unui sistem start-stop.
Vânzările lui Mercedes-Benz CLS facelift în Europa vor începe din luna iulie. Din 2004, peste 450.000 de exemplare în cadrul a trei generații au fost vândute în toată lumea. China este cea mai mare piaţă de desfacere pentru el, urmând Coreea de Sud, SUA şi Germania.
Detalii suplimentare, inclusiv despre o ediţie limitată la 300 de exemplare:
[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2021/04/Mercedes-Benz-CLS-facelift.docx” viewer=”google”]
Cmentariile sunt închise