in , ,

(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile CUPRA Leon, Renault Kangoo, Opel Mokka, Mercedes-Benz GLA şi EQA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

În cea mai nouă rundă de teste Euro NCAP, noile Renault Kangoo și Opel Mokka s-au ales cu un rating de patru stele. Modelele Mercedes-Benz GLA și EQA au evaluări similare cu cele ale noului B-Class, din care vehiculele sunt în mare parte derivate. În cele din urmă, noul CUPRA Leon primește un rating de cinci stele, preluat de la geamănul său, SEAT Leon.

Mercedes Benz GLA Euro NCAP 2021 3

Noua ediție demult așteptată a modelului MPV Renault Kangoo s-a prezentat bine la testele de impact, dar cu o protecție moderată la impactul lateral scorul său a scăzut sub cel necesar pentru un rating de cinci stele. Cu toate acestea, cel mai recent Kangoo vine cu mai multe caracteristici de siguranță active – inclusiv sisteme de frânare autonome pentru a preveni coliziunile cu mașinile, pietonii și bicicliștii – care s-au activat corect în testele de evitare a accidentelor Euro NCAP.

A doua generație Opel Mokka marchează trecerea de la platforma originală Gamma II a GM la noua platformă comună modulară (CMP) a Stellantis, utilizată și pentru cele mai noi Citroen C4 și ë-C4 evaluate luna trecută. Opel Mokka stă ferm pe un teritoriu de patru stele. Fără AEB pentru protecția bicicliștilor și lipsit, de asemenea, de un airbag central, mașina nu reușește să rupă pragul de cinci stele în orice domeniu de evaluare, inclusiv cel al protecției ocupanților minori.

“Două mașini de patru stele, dar venind din direcții diferite. Cu Kangoo, Renault a lansat un succesor respectabil, care funcționează bine în general și nu are decât un airbag central în ceea ce privește protecția de ultimă generație. Stellantis pare să accepte performanțe mai scăzute în general, iar noului Mokka îi lipsesc unele sisteme critice de siguranță care au devenit din ce în ce mai obișnuite până acum. Cea mai recentă interpretare a sa nu are în mod clar ambiția generaţiei anterioare, care a fost finalista 2012 Best in Class din categoria Small Family”, a declarat secretarul general al Euro NCAP Michiel van Ratingen.

Teste suplimentare au fost efectuate pe cele două autoturisme Mercedes-Benz, GLA și EQA. Ultimul reflectă o tendință tot mai mare de electrificare și dovedește că viitorul poate fi verde și sigur.

CUPRA Leon, identică în aproape toate privințele cu SEAT Leon, primește, de asemenea, un rating de cinci stele în 2020. Iar versiunea plug-in hybrid a modelului VW Tiguan, eHybrid, este adăugată ca o variantă la ratingul de cinci stele al mașinii respective din 2016.

Rezultatele testelor:

Renault Kangoo Euro NCAP 2021
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Opel Mokka Euro NCAP 2021
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Mercedes Benz GLA Euro NCAP 2021
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Mercedes Benz EQA Euro NCAP 2021
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
CUPRA Leon Euro NCAP 2021
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Genesis G80 și GV80, Citroen C4 și ë-C4, BMW Seria 4 Coupe și Cabrio