(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Tesla Model 3, DS 3 Crossback, Mercedes-Benz B-Class şi GLE, Skoda Scala şi KIA Ceed

Euro NCAP a publicat astăzi rezultatele unei noi sesiuni de teste cu rating-urile de siguranță pentru șase mașini noi. Patru dintre acestea au luat cinci stele din cinci posibile: Tesla Model 3, Skoda Scala şi cele două Mercedes-uri.

Noile KIA Ceed şi DS 3 Crossback au fost evaluate cu câte patru stele, deşi când au fost testate cu pachetele lor de siguranţă opţionale au luat şi acestea o notă de top.

Noua Tesla Model 3 şi-a făcut un debut puternic atât pe piaţa europeană, cât şi în cadrul testelor Euro NCAP, cu un scor perfect în testul frontal într-un obstacol deformabil, cel care a stat la baza evaluărilor efectuate din 1997. Performanța sa în testele Safety Assist este deosebit de impresionată, spun experţii, datorită sistemelor sale superbe de asistență pentru șofer cum ar: sistemul de menţinere în bandă, asistentul de viteză și frânarea de urgență autonomă. La acest capitol, scorul luat de electromobil a fost de 94%, cel mai mare dintre toate înregistrate în acest an!

Un alt novice, noul Scala, este poziționat între modelele Fabia și Octavia, s-a dovedit a fi mai sigură decât toate celelalte maşini testate în această sesiune la capitolul siguranţă pasageri maturi – luând un scor de 97%, de talia unor maşini Volvo! Rezultatul general poziţionează acest model în termeni de siguranţă într-un grup de top alcătuit din alte compacte precum noile Mercedes-Benz A-Class sau Mazda3!

Cu aprecierile date modelelor B-Class și GLE de generaţie nouă, Mercedes-Benz continuă să câștige al 10-lea și al 11-lea rating maxim consecutiv din 2014, subliniind că reputația sa în materie de siguranță este încă indiscutabilă.

Iar despre noile KIA Ceed şi DS 3 Crossback, experţii spun că ar fi bine de bifat prioritar pachetele lor opţionale de sistem de siguranţă şi asistenţă înainte de a alege altele.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat
Click pe imagine pentru un raport detaliat
Click pe imagine pentru un raport detaliat
Click pe imagine pentru un raport detaliat

Vezi precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Audi e-tron, VW T-Cross, Lexus UX, Mazda3, Renault Clio V, Toyota Corolla şi RAV4

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/