(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Audi A3, SEAT Leon, ISUZU D-Max, KIA Sorento, Land Rover Defender, Honda e şi Hyundai i10

Astăzi, Euro NCAP publică rezultatele cei de-a patra sesiuni de teste din cadrul acestui sezon. Un număr total de şapte mașini au fost testate conform celor mai recente protocoale ale organizaţiei.

Noile Audi A3 Sportback, SEAT Leon, ISUZU D-Max, KIA Sorento şi Land Rover Defender au atins nota maximă de cinci stele. Electromobilul Honda e a luat patru, iar Hyundai i10 doar trei.

Atât noul Audi A3 Sportback, cât și SEAT Leon, stau pe aceeași platformă MQB-II ca și fratele lor VW Golf 8 testat anul trecut, dar acum dispun de un airbag central pentru a spori protecția ocupanţilor în cazul unui impact lateral. 

Când vine vorba de siguranță, frații din grupul VW nu sunt în niciun fel inferiori faimosului lor verișor, însă modelul Leon, datorită designului frontal mai compatibil, prezintă un foarte credibil rezultat de 92% la capitolul eficienţă a protecției ocupanților adulți.

Pickup-ul ISUZU D-MAX a fost evaluat de partenerul Australasian NCAP la începutul acestui an. Unele teste au fost repetate de Euro NCAP pentru a asigura un rating valid pentru piața europeană. Concurând într-un segment care nu este renumit pentru evidențierea siguranței, cabina lui D-MAX este echipată impresionant, cu sisteme de reținere standard, AEB (frânare automată) și un nou airbag central. Cu toate acestea, în testul barierei mobile deformabile progresive a arătat că greutatea și structura sa din față fac pickup-ul agresiv față de alte vehicule într-o coliziune. 

Același lucru este valabil și pentru noul Land Rover Defender. Fiind mai mare și mai greu decât modelele anterioare, noul Defender este echipat cu sisteme moderne de asistență a șoferului pentru a preveni și a atenua, pe cât de posibil, coliziunile cu alți utilizatori ai drumului. 

Un alt vehicul greu este noua generaţie KIA Sorento care a ajuns în sfârşit a fi testată de Euro NCAP. SUV-ul vine cu noi actualizări de siguranță, inclusiv cu primul airbag central într-un produs KIA și sistemul avansat de e-Call. Datorită acestora își păstrează cele ratingul de cinci stele, în ciuda performanței sale slabe într-un test de impact frontal.

Noul model super mini electric de la Honda reprezintă în opinia Euro NCAP un etalon de ultimă oră pentru condusul ecologic. Îi lipsesc unele dintre caracteristicile de siguranță mai avansate, prezente pe Honda Jazz, dar obţine totuși un rating respectabil de patru stele în ultimele teste Euro NCAP. 

Cel mai accesibil Hyundai – i10 – completează lista din această sesiune. În impactul frontal cu lățime completă pelvisul șoferului a alunecat sub centura de la poală, un fenomen cunoscut sub numele de “submarinizare”, ceea ce a şi fost taxat de EuroNCAP. Cele trei stele mai sunt motivate de o funcționalitate mai limitată a sistemului AEB comparativ cu cel de pe alte maşini mici.

“Compatibilitatea slabă a accidentelor dintre vehicule a fost o problemă de ani de zile. Acum, în 2020, avem un test frontal care poate evalua modul în care un vehicul funcționează în acest sens și poate penaliza acele mașini care au performanțe slabe. Aceasta este o premieră pentru evaluarea siguranței și ar trebui să conducă la modele mai bune și mai compatibile în viitor”, a declarat secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Suplimentar, Euro NCAP a evaluat, de asemenea, trei noi variante hibride și electrice ale mașinilor testate în anii anteriori. Ratingul de cinci stele al lui Renault Captur este valabil acum şi pentru Captur E-TECH plug-in hybrid. Iar modelele Peugeot 3008 Hybrid, 508 Hybrid şi e-208 se alături rezultatelor din anii 2016, 2018 şi 2019 respectiv.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • ISUZU D-MAX
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

https://autoblog.md/video-euro-ncap-cat-de-sigure-sunt-noile-honda-jazz-mazda-mx-30-bmw-seria-2-gran-coupe-si-mercedes-benz-eqv/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/