(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Primul electromobil Honda! Detalii şi preţuri

S-a întâmplat inevitabilul! Şi Honda a ales Salonul Auto de la Frankfurt pentru a-şi prezenta primul electromobil de serie. În plus faţă de designul său retro şi simpatic al exteriorului, modelul în versiune finală a păstrat uşile fără rame pentru geamuri, mânerele retractabile şi camerele retrovizoare care vin să înlocuiască oglinzile tradiţionale (vezi detalii despre cum funcţionează).

Noul Honda e are o lungime de 3.895 de mm, cu doar 100 de mm mai scurt decât actualul Honda Jazz. De asemenea, este mai lată cu 56 de mm (1.750 mm), dar şi mai scundă cu 49 de mm (1.495 mm). La bază are o nouă platformă electrică care aproape că deloc nu este unificată cu altele făcute anterior de producătorul nipon.

Şasiul include suspensii de tip McPherson pentru toate roţile, iar un singur motor electric, similar platformei MEB a celor de la VW, este instalat pe puntea din spate.

Bateria care livrează şi stochează energia necesară este situată sub podea, este răcită cu lichid, iar întregul sistem de alimentare şi de control a sistemului electric se află într-un ambalaj localizat sub capotă. La fel în aceasta este integrat şi portul de încărcare a bateriei.

Celor care vor dori să deţină un electromobil Honda li se va propune o maşină în două versiuni de putere, deşi au de fapt acelaşi motor electric: 136 sau 156 de CP şi 315 Nm de cuplu în ambele cazuri. Capacitatea setului de acumulatori este de 35.5 kWh şi nu se exclude că în viitor vor fi create unele mai voluminoase, însă până atunci autonomia declarată este de până la 220 de km în ciclu WLTP.

Printr-un terminal cu încărcare rapidă, realimentarea în proporţie de până la 80% poate fi realizată într-o jumătate de oră. Pentru utilizatorii care vor dori să-l încarce în afara străzii, Honda va lansa mai multe tipuri de Power Charger. Acestea pot fi montate pe un perete sau pe piedestal şi au o putere maximă de 7.4 kW (sursă de alimentare cu o singură fază) sau 22 kW (alimentare cu trei faze).

Din caracteristicile dinamice anunţate aflăm că noul model compact poate sprinta de pe loc şi până la 100 de km/h în aproximativ 8.0 secunde.

Noul Honda e are doar patru locuri pentru pasageri, un portbagaj modest și o banchetă spate cu o spetează întreagă, fără reliefe. Bordul conţine în total cinci ecrane. În plus față de cele două ecrane de câte 6 inci de la margini, care înlocuiesc oglinzile retrovizoare, are un panou de bord digital de 8.8 inci şi alte două ecrane tactile de 12.3 inci prin care se poate controla sistemul multimedia.

Complexul de la bord are şi un sistem de control vocal (pentru a-l activa trebuie să se pronunțe “OK, Honda”), dar şi funcție de acces de la distanță printr-o aplicaţie pentru smartphone-uri.

Află mai multe: (video) Honda explică de ce primul său electromobil are tocmai cinci ecrane pe bord

În Germania, Marea Britanie, Franța și Norvegia, precomenzi pentru noul Honda electric au fost acceptate încă de la începutul anului curent și până în prezent peste 40.000 de potenţiali cumpărători au fost găsiţi.

Tot la Salonul Auto de la Frankfurt a fost anunţat şi preţul de start al electromobilului său: minim 29.470 de euro în Germania, în preţ fiind deja luată în considerare o subvenţie de la stat în valoare de 2.000 de euro. Versiunea cu un motor electric mai puternic costă de la 32.470 de euro. Vânzările cu amănuntul vor demara abia din vara anului 2020.

Cum se va descurca pe piaţa europeană în viitor în faţa aceluiaşi VW ID.3 nu se cunoaşte. Acesta din urmă, care la fel a debutat la Frankfurt, va avea un preţ de start de sub 30.000 de euro, dar o baterie cu o capacitate de 45 kWh.

De asemenea, la Salonul Auto de la Frankfurt, Honda a anunțat o strategie de electrificare de viitor. Printre anunţurile făcute este că următoarea generație Honda Jazz, care va fi introdusă în 2020, va intra pe piața europeană doar într-o versiune hibridă. Un alt plan este ca până în 2025 toate mașinile Honda vândute pe continentul nostru să aibă sisteme de propulsie doar hibride sau electrice.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/