in ,

Primele detalii despre platforma primului electromobil Honda. Va oferi o autonomie de peste 200 de km

Honda continuă să dezvăluie noi detalii interesante despre primul său electromobil. De această dată aflăm primele informaţii despre substratul tehnic al maşinii, care este cel mai important pe un astfel de vehicul şi fără de care nu ar exista.

Astfel, Honda e va deveni primul model al mărcii care va avea la bază o platformă absolut nouă, dedicată pentru maşini electrice şi proiectată pentru a livra nişte caracteristici dinamice excelente.

Arhitectura a fost dezvoltată cu o concentrare pe exploatarea în medii urbane pentru a oferi o experiență de conducere plină de satisfacții şi una receptivă. Bateria este poziționată la un nivel scăzut sub podea, central în ampatamentul mașinii, oferind o distribuție de greutate de 50:50 și un centru scăzut de greutate pentru manipulare optimă și stabilitate.

Puterea motorului electric şi cuplul mare (cifre neanunţate deocamdată) este livrată spre roţile posterioare, iar direcţia rămâne precisă chiar şi la acceleraţii bruşte.

Platforma noului Honda e oferă o combinație de confort la rulare și agilitate. Suspensia independentă pe toate cele patru roți este proiectată pentru a oferi o stabilitate remarcabilă în toate condițiile, o plimbare lină și manevrabilitate sensibilă. Elementele componentelor suspensiei sunt din aluminiu forjat pentru a reduce greutatea și a beneficia de performanță și eficiență. Atunci când este combinată cu dimensiunea sa compactă și consolele scurte, Honda e devine o maşină compactă de ultimă generaţie care este plăcută de condus prin oraşe şi poate realiza manevre restrânse în mediile urbane fără efort.

Vezi şi: (video) Honda lasă camerele video în loc de oglinzi ca dotare standard pentru primul său electromobil

Pentru o uşurinţă de utilizare și de încărcare flexibilă, bateria litiu-ion fiabilă cu o capacitate de 35.5 kWh poate fi încărcată folosind fie o conexiune Type 2 AC, fie un încărcător rapid CCS2 DC. Honda declară o autonomie reală de peste 200 de km, iar a sa capacitate de încărcare rapidă va satisface cerinţele zilnice ale celor care fac navete prin oraş, timpul de încărcare rapidă de la 0 la 80% fiind de doar 30 de minute.

Proiectat cu accent pe simplitate și utilizare, portul de încărcare a lui Honda e este integrat în capotă, cu iluminare LED vizibilă printr-un panou de sticlă pentru a ilumina portul pentru a fi sesizat de către șofer și pentru a evidenția starea de încărcare a bateriei. Poziționarea portului de încărcare permite accesul facil din partea frontală a mașinii sau din ambele părți. Afișajele de pe ecranele tactile din interiorul mașinii prezintă nivelul curent al încărcării bateriei, în timp ce un alt grafic indică fluxul de energie curent și starea de regenerare/reîncărcare.

Bateria este răcită cu apă pentru a-i menține o stare termică optimă, prin urmare, maximizând eficiența bateriei și a stării de încărcare, asigurând, în același timp că dimensiunea și greutatea acesteia sunt reduse la minimum astfel încât să nu compromită spaţiul din habitaclu.

Noua Honda e îşi va face debutul ca model de serie până la sfârşitul acestui an. Până în prezent, compania a primit deja cel puţin 31.000 de “expresii de interes” pentru acest electromobil, iar rezervările online pot fi făcute deja în ţări ca Marea Britanie, Germania, Franţa sau Norvegia.

Vezi şi: GENEVA 2019: Honda e Prototype este miza companiei pe electromobilitate – Reportaj Video AutoBlog.MD

Iti place articolul?