(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Honda Jazz, Mazda MX-30, BMW Seria 2 Gran Coupe şi Mercedes-Benz EQV

Euro NCAP a făcut publice astăzi rezultatele celei de-a treia rundă din acest sezon afectat de pandemie, după ce a pus la grea încercare două mașini de familie compacte: noul Honda Jazz și primul vehicul complet electric al Mazda, noul MX-30, care de curând a ajuns şi în Republica Moldova. Ambele au fost înregistrate cu un set complet de stele.

Modelul Honda Jazz, vândut pentru prima dată în Europa în 2002, vine acum exclusiv cu un sistem de propulsie hibrid. Împreună cu tehnologia sa modernă de transmisie, cel mai recent model este, de asemenea, echipat cu cele mai moderne echipamente de siguranță, inclusiv frânare de urgență autonomă și un nou airbag montat central, care protejează șoferul și pasagerul din față împotriva contactelor dintre ei în cazul accidentelor laterale. Cu 5 stele îl palmares, noul Honda Jazz devine un rival demn pentru noua Toyota Yaris, la fel testată la începutul acestui an.

Mazda se alătură listei în creștere a electromobilelor debutante la Euro NCAP cu noul său MX-30. Bineînțeles, modelul bazat pe CX-30 este mai greu decât “fratele” său cu motor cu ardere internă, dar oferă în continuare un procent impresionant de 91% pentru protecția ocupanților adulți, datorită structurii sale frontale compatibile și noilor sisteme de siguranță laterale. Cu toate acestea, MX-30 cam dezamăgește prin capacitățile de evitare a coliziunilor alţi utilizatori vulnerabili ai drumurilor, arătând performanțe de testare mediocre și lipsa unor funcționalități mai avansate.

“Atât Honda, cât și Mazda, trebuie felicitate pentru angajamentul lor față de siguranță și pentru obținerea rating-urilor de cinci stele pentru mașinile lor. Evaluările publicate până în prezent demonstrează că noile protocoale ale Euro NCAP 2020 au un impact tangibil asupra echipamentelor de siguranță și a performanțelor de impact ale modelelor de mașini din Europa, inclusiv cele mai noi vehicule electrificate. Răspunsul industriei la evaluările consumatorilor rămâne unul dintre cei mai importanți factori de inovare în materie de siguranță a vehiculelor, în beneficiul tuturor utilizatorilor drumurilor din Europa”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

În cadrul acestei sesiuni, Euro NCAP a publicat rezultatele testelor unor modele precum BMW Seria 2 Gran Coupe, care se bazează pe noua Serie 1 testată anul trecut, dar şi a lui Mercedes-Benz EQV, o versiune complet electrică a clasei V care împărtășește rating-ul modelului din 2014.

Rezultatele testelor:

  • Honda Jazz
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • Mazda MX-30
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • BMW Seria 2 Gran Coupe
  • Mercedes-Benz EQV

Cmentariile sunt închise

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/