(video) Premieră europeană: Noul VW ID.4 GTX

Noul VW ID.4 GTX și-a demonstrat dinamica impresionantă și sportivitatea la premiera sa mondială de la Berlin, care a avut loc în seara zilei de ieri într-un hangar de pe fostul aeroport Tempelhof.

Piesa centrală a evenimentului a fost o rampă de 525 de metri pătrați, cu o declivitate de 37.5%, pe care noul SUV electric a urcat fără probleme, datorită tracțiunii integrale cu două motoare. Rampa a mai servit ca scenă pentru o instalație de realitate mixtă (XR).

Douăsprezece proiectoare full HD au fost utilizate pentru această tehnică, care este cunoscută sub numele de “projection mapping”, în timp ce urmărirea vehiculului și a macaralei camerei a fost posibilă prin intermediul a 32 de camere cu infraroșu. Conținutul a fost apoi redat folosind sistemul grafic 3D în timp real al motorului Unreal Engine, care este, de asemenea, utilizat pentru dezvoltarea jocurilor video.

https://www.youtube.com/watch?v=w-JxUjv5my4
https://youtu.be/nKN42lnlAeM

Caracteristici cheie:

  • Este primul VW ID.4 cu două motoare electrice şi respectiv tracţiune integrală.
  • Prin denumirea GTX se vor înţelege cele mai puternice electromobile ale mărcii.
  • Din punct de vedere tehnic noutatea este rudă cu Skoda Enyaq iV RS. Pe puntea din spate are un motor electric cu 204 CP, iar pe cea din faţă un altul mai slab cu o putere deocamdată necunoscută. Totuşi, cumulativ oferă 299 CP/460 Nm (306 CP modelul Skoda). Puterea maximă poate fi utilizată doar pentru 30 de secunde, ulterior propulsoarele “liniştindu-se” pentru a spori autonomia.
  • Suspensia modelului a fost resetată în comparaţie cu cea a unui ID.4 obişnuit, făcându-se accent pe un condus mai sportiv.
  • Poate face 0-60 km/h în 3.2 secunde, 0-100 km/h în 6.2 secunde (similar cu Enyaq iV RS) şi atinge maxim 180 de km/h.
  • Are o baterie de 77 kWh care ar trebui să asigure o autonomie de până la 480 de km în ciclu WLTP.
  • La exterior, Volkswagen ID.4 GTX diferă în mare parte doar prin bare de protecție ușor modificate, cel mai evident semn fiind LED-urile suplimentare din secțiunile laterale față. Stopurile 3D LED au lumini de frână care formează un X. Acoperișul și spoilerul din spate sunt negre, în timp ce bara cadrului acoperișului este într-un antracit lucios.
  • Cabina are un finisaj întunecat în loc de unul luminos, cusături contrastante roşii și o lumină ambientală roșie standard. Secțiunea superioară a tabloului de bord și inserțiile de piele de pe uși vin în nuanța întunecată X-Blue, ceea ce reprezintă durabilitatea. Logoul GTX apare pe volan, pe ornamentele de pe praguri și – în formă perforată – în partea de sus a spătarelor scaunelor frontale.

Noul ID.4 GTX va fi lansat în Europa în vara anului 2021. În Germania, acesta are un preţ de start de 50.415 euro, clienții putând solicita şi o subvenţie de la stat în valoare de 7.500 de euro (net).

Evenimentul de prezentare în reluare care include şi un teaser al modelului ID.5 GTX!

https://www.youtube.com/watch?v=4dhrsO5G-RQ

Cmentariile sunt închise