(video) A 10-a victorie în F1. Valtteri Bottas a câştigat fără probleme Marele Premiu al Turciei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Finlandezul Valtteri Bottas a câştigat Marele Premiu al Turciei, desfăşurat duminică pe circuitul Istanbul Park, la finalul căruia olandezul Max Verstappen a revenit pe primul loc în clasamentul Campionatului Mondial de Formula 1. Lewis Hamilton a făcut tot posibilul să ajungă pe podium, însă nu i-a reuşit.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Bottas, care a obţinut prima victorie din acest sezon şi a zecea din cariera sa, a dezvoltat un ritm de-a dreptul impresionant: l-a devansat cu tocmai 14,584 secunde pe Verstappen şi cu 33,471 secunde pe mexicanul Sergio Perez!

Colegul său de echipă a trecut linia de finiş pe poziţia a cincea, la 41,812 secunde distanţă.

Finlandezul a luat startul din pole position, profitând de retrogradarea pe poziţia a 11-a a grilei de start a lui Hamilton, autorul celui mai bun timp din calificări, care a fost sancţionat pentru schimbarea motorului peste cota autorizată.

Graţie locului secund ocupat în Turcia, Max Verstappen a preluat din nou conducerea în ierarhia generală, având un avans de şase puncte faţă de Lewis Hamilton, cu şase etape înainte de finalul sezonului.

Următoarele trei curse vor avea loc peste ocean, începând cu cea de pe 24 octombrie din Austin (Texas). Ulterior echipele vor reveni în Orientul Mijlociu pentru ultima sută de metri sub forma ultimelor trei curse ale sezonului actual.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise