(foto) Cum se strâng frunzele uscate în Germania şi cum încă se procedează în Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Concernul german Daimler a făcut publică astăzi o fotografie interesantă, alături de un scurt comentariu, care ne face pe mulţi dintre noi să gândim la fel, mai exact la cât de complicată şi subapreciată este munca acelor oameni care se ocupă de menținerea ordinii şi curăţeniei în acelaşi Chişinău.

„Toamna frunzele cad – și trebuie curățate înainte ca primii fulgi de zăpadă să cadă. Și ce este la fel de popular în rândul autorităților locale, ca și în rândul șoferilor, pentru a face asta eficient? Mercedes-Benz Atego. 

Acest lucru se datorează faptului că vehiculul de bază al acestui camion compact este o combinație ideală de agilitate și capacitate. O mașină de măturat trebuie să fie agilă pentru a naviga în colțuri înguste, iar capacitatea de încărcare trebuie să fie suficient de mare pentru o zi întreagă de muncă. 

Pentru că ideea „timpul înseamnă bani” se aplică și aici – iată de ce drumurile trebuie să fie curate înainte de a cădea prima zăpadă.”

Din ceea ce putem vedea în imagine, echipa de muncitori care adună frunzele nu trebuie să fie neapărat formată din mulţi membri. Aceştia fie doar le greblează spre carosabil, fie folosesc suflante. Ulterior camionul-măturător face toată treaba. Poziționarea intenționată a volanului pe partea dreaptă este mai comodă pentru conducător deoarece îl ajută să se orienteze mai bine lângă borduri.

De cealaltă parte, din păcate, majoritatea muncilor de sezon în ţara noastră încă se fac manual. Frunzele fie se strâng în pungi, fie în remorci de tractor sau bene de KAMAZ neacoperite, fie cu aşa-zisele „frunzmobile”…

Apropo, iată unde ajung frunzele mai nou, dacă nu ştiai:

Cmentariile sunt închise