Ştiai asta? Câte amenzi s-au dat în 2021 pentru parcare neregulamentară şi câte maşini s-au dus la Truşeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A fost făcută publică o primă mini statistică a activității noii parcări speciale de la Truşeni. Amintim că a trecut deja mai mult de un an de la startul activității autospecialelor care ridică maşini parcate neregulamentar şi le transportă la parcarea specială din suburbia capitalei. Şi iată că abia acum am reuşit şi noi să aflăm despre cât de solicitat este serviciul.

FOTO: facebook.com/maxim.ciorba.7

Numărul amenzilor pentru blocarea, oprirea și staționarea neregulamentară, doar în Chişinău, a crescut de aproape trei ori în ultimii patru ani. Poliția este nevoită să intervină, chiar și spre nemulțumirea cetățenilor, să recurgă la aplicarea sancțiunilor și, după caz, evacuarea mijloacelor de transport.

Doar în anul curent au fost documentaţi pentru blocare, oprire și staționare neregulamentară 24.754 de conducători auto (de practic cinci ori mai mult decât în perioadele anterioare). Până azi, ridicate și evacuate în acest an au fost 6.534 de unități de transport (practic de 10 ori mai mult decât în 2020), iar anul nu s-a încheiat încă!

Şapte din 10 cazuri se documentează ca urmare a plângerilor directe a cetăţenilor sau a demersurilor Administraţiilor Publice Locale.

Cmentariile sunt închise