(video) Cea mai mare paradă de modele Ford Mustang: 1326 de maşini într-un singur loc

0

Exemplare din fiecare generație Mustang, începând de la modelul iconic lansat în 1964, au fost adunate pe poligonul de teste al companiei Ford din Lommel (Belgia) pentru a ajuta la stabilirea unui nou record mondial pentru cel mai mare număr de Mustang-uri într-o paradă.

În total s-au putut număra 1.326 de automobile a căror proprietari au venit din întreaga Europă. Reuşita a doborât un alt record propriu cu 960 de maşini, stabilit la 3 decembrie 2017 în Toluca, Mexic.

Vezi şi: (video) Reportaj special: Ford Mustang din 1967 – istoria din spatele mașinii care ne-a impresionat în 2018

Vezi şi: (foto) Premieră europeană: Ediţia specială Ford Mustang55

Pentru a marca noul record, Mustang-urile au fost conduse într-un convoi neîntrerupt, având cel mult 20 de metri distanţă între fiecare mașină. Vehiculele și șoferii au participat, de asemenea, la o coregrafie specială pentru a sărbători 55 de ani de la apariţia modelului, dar au putut vedea şi zborul unui Mustang P51, avionul de luptă de la care maşina sportivă îşi trage denumirea.

Ford Lommel Proving Ground este locul în care compania rafinează durabilitatea, tehnologia și dinamica de conducere a vehiculelor sale din Europa. Complexul acoperă o suprafață de 3.22 km² și dispune de 80 de kilometri de drumuri, unele dintre ele fiind proiectate pentru a simula drumurile publice, în timp ce alte piste prezintă diferite suprafețe de drum, permițând inginerilor să evalueze manevrabilitatea, frânarea, mersul și confortul.

Peste 100 de angajați s-au oferit voluntari în calitate de mareșali și asistenţi pentru a putea înregistra recordul mondial fără probleme. De ce s-a ales Belgia poate vă întrebaţi? Pentru că mai multe Mustang-uri sunt vândute în Belgia pe cap de locuitor decât în orice altă țară din Europa!

Poţi vedea aici mai multe alte parade impunătoare cu maşini.

Vezi şi: (video) Ford marchează 50 de ani de când a apărut „Mustang-ul” european

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata