(video) Oslo: Câțiva români, martorii scufundării unei Tesla în care se aflau două persoane salvate într-un ultim moment

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Două persoane a căror mașină Tesla s-a scufundat într-un fiord din Oslo au scăpat nevătămate pentru că oamenii dintr-o saună plutitoare aflată în apropiere le-au sărit în ajutor. Momentul a fost filmat de niște români aflați în zona în care s-a produs incidentul.

Mai multe saune plutitoare sunt disponibile pentru închiriere pe fiordurile din Oslo. Unele din ele sunt motorizate și se deplasează. În filmarea făcută de români, mașina poate fi văzută scufundându-se exact în momentul în care sauna plutitoare oprește lângă ea, iar oamenii aflați pe barcă îi scot pe cei doi pasageri din apele înghețate.

„Unul dintre clienți a venit în fugă și mi-a spus că o mașină a plonjat în apă. Am accelerat cu viteză maximă în direcția respectivă. Cu ajutorul a doi clienți, i-am scos din apă. Apoi s-au încălzit în saună”, a declarat căpitanul bărcii cu saună, Nicholay Nordahl, pentru cotidianul norvegian VG.

Proprietarul mașinii a spus că a crezut că mașina era în modul parcare și a apăsat pedala de accelerație. „Ne-au salvat viețile”, a spus el pentru VG. Un martor de la fața locului a confirmat spunând că a văzut mașina stând nemișcată, înainte ca aceasta să accelereze brusc și să ajungă în apă.

Încă un martor, Vladislav Nikirov, stătea pe debarcaderul de lângă cetatea Akershus. El spune că o persoană a ieșit prima din mașină, în timp ce cealaltă a țipat după ajutor. „Au avut noroc că cineva a venit să-i ajute. Dacă nu ar fi fost oameni acolo, mi-e teamă de ce s-ar fi putut întâmpla, ar fi putut muri. Am fost șocat și surprins – ca într-un film de groază.”

Mașina a fost scoasă ulterior din apă cu o macara. Imaginile arată că este o Tesla Model 3 prefacelift, deci cu levier fizic al cutiei de viteze.

Cmentariile sunt închise