(video) Premieră mondială: Noul VW T-Roc R – cu 300 de CP şi eşapament de la Akrapovic

După o campanie de imagini foto şi video teaser, compania germană VW prezintă în premieră mondială şi în detalii noul SUV sport T-Roc R. Maşina ne este arătată deocamdată în calitate de concept pre-serie şi va apărea în vânzare puţin mai târziu, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui VW Golf GTI TCR.

Premiera publică va avea loc peste câteva zile la Salonul Auto de la Geneva.

Dezvoltat de către divizia Volkswagen R, acest vehicul puternic dispune de nişte caracteristici impresionante de performanță: motorul TSI cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri produce 300 de CP şi 400 Nm de cuplu. Standard mai vine un sistem de tracţiune integrală 4MOTION şi o cutie de viteze DSG cu dublu ambreiaj şi şapte trepte. Această combinație asigură o accelerare excelentă fără pierderi de tracțiune.

Volkswagen T-Roc R poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.8 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Poziţia sportivă de rulare (cu o gardă la sol coborâtă) asigură o exploatare ideală pe drumuri bune. Direcția progresivă inclusă ca o dotare standard joacă un rol important în asigurarea unui comportament agil de conducere, în timp ce sistemul de frânare cu discuri de 17 inci, găsit anterior pe modelul Volkswagen Golf R Performance, asigură frânarea eficientă.

Modurile de conducere includ unul special numit Race, care garantează o experiență de conducere deosebit de sportivă. Aceste măsuri sunt completate de o funcţie Launch Control, care asigură tracțiune optimă în timpul accelerării, oferind în același timp cuplul maxim de acționare și un program corespunzător de management al stabilității. Funcția de control electronic al stabilității ESC poate fi oprită manual pentru a asigura o conducere dinamică în mod deosebit.

Caracteristicile sportive ale lui Volkswagen T-Roc R sunt subliniate de designul specific, inconfundabil, de la exterior și interior. Exteriorul crossover-ului puternic are unele diferențe majore în comparație cu omologii săi mai conservatori. Grila de radiator special reproiectată are o bandă argintie lustruită de aluminiu anodizat pe partea inferioară, care se întinde pe întreaga lățime a vehiculului. Logoul “R” poate fi văzut în mod clar pe grila radiatorului și mai este reflectat de nişte inserţii laterale speciale.

Barele de protecție, care au fost dezvoltate special pentru acest model, au un design sportiv și sunt vopsită în aceeași culoare ca și cea a caroseriei. Noile lumini de zi aranjate vertical sunt integrate în bara de protecție din față. Cele două terminaţii duble ale eşapamentului sunt specifice modelului “R”.

Pe partea de jante, standard vin unele din aliaj de 18 inci numite Spielberg sau opţional unele din aliaj de 19 inci, numite Pretoria, care sunt finisate într-o nuanţă mată dark graphite şi vin cu anvelope 235/40 R19.

Alte elemente vizuale create exclusiv pentru Volkswagen T-Roc R includ capacele elegante ale oglinzilor retrovizoare într-un look cromat mat, un spoiler pe acoperiș și inserţii suplimentare pe uși în culoarea vehiculului, arcuri uşor lărgite în zona roţilor, etriere vopsite într-o culoare neagră şi altele.

În ceea ce privește vopseaua caroseriei vehiculului, clienții vor avea posibilitatea de a alege între culoarea exclusivă Lapiz Blue Metallic şi Pure White Uni, Flash Red Uni, Turmeric Yellow Metallic, White Silver Metallic, Energetic Orange Metallic, Deep Black Pearl Effect sau Indium Grey Metallic. La dorinţă, acoperişul poate fi vopsit în negru pentru contrast cu oricare nuanţă principală.

Cu un logo “R” pe cheia maşinii, chiar şi aceasta indică asupra faptului că acesta este un vehicul special. La deschiderea ușii, privirea este atrasă de inserţii din oțel inoxidabil pe praguri, la fel cu logoul “R”. Asemenea sunt frumos brodate pe spătarele scaunelor.

Volanul sport special multifuncțional, tapiţat cu piele, cu cusături contrastante în Crystal Grey şi padele de comutare a treptelor în spatele său, la fel fac referire la caracterul sportiv al automobilului precum tavanul acoperit cu material textil de culoare neagră sau ecranul de întâmpinare de pe panoul de bord digital. Pedalele la fel conţin inserţii din oţel inoxidabil.

Întregul interior al lui Volkswagen T-Roc R este de o calitate extrem de ridicată, fiind scos şi mai mult în evidenţă de iluminarea ambientală de culoare albă, decoraţiunile “R” în nuanţă Shadow Steel, inserțiile modificate din spumă sub elementele din plastic sau de tapiţeria din microfibră confortabilă ArtVelours pentru scaune.

Viitorii clienţi ai Volkswagen T-Roc R vor avea ocazia să configureze cu mai multe opțiuni de calitate maşina. Opțiunile includ: pachetul sportiv dar elegant din piele, cu pernele și spătarele scaunelor finisate în piele Nappa de înaltă calitate. Panourile laterale cu inserții din fibră de carbon subliniază natura sa sportivă, la fel ca și cusăturile decorative în nuanţă Crystal Grey și sigla “R” brodată pe spătare. De asemenea, suprafeţele de interior vopsite exclusiv captează fără efort privirea.

Încă o dotare opţională este eşapamentul de performanţă livrat de compania Akrapovic. Acesta este făcut din titan!

Noul VW T-Roc R ar putea fi lansat pe piaţă până la sfârşitul acestui an. De la momentul introducerii pe piaţă a modelului obişnuit T-Roc, din noiembrie 2017 şi până în prezent, acesta a ajuns în mâinile a peste 200.000 de clienţi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise