(foto) Sedanul VW Passat pentru Europa a fost scos din producţie în linişte. Iată ce maşină l-ar putea înlocui

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen a întrerupt producția sedanului Passat pentru piața europeană. Autocar scrie că acest lucru s-a întâmplat chiar la sfârșitul lunii decembrie din 2021.

Informaţia pare să fie reală din motiv ce, după o căutare proprie, nu am mai găsit modelul pe website-ul VW Germania sau VW România. De cealaltă parte, în Ucraina sau Federaţia Rusă încă este disponibil de configurat şi cumpărat.

În același timp, de notat este că în ofertă pe piaţa europeană a rămas break-ul Passat. Sedanul ar urma să fie înlocuit cu o mașină electrică complet nouă.

Potrivit presei britanice, decizia Volkswagen de a-și reduce gama de modele europene se datorează scăderii vânzărilor sedanului. Passat Variant împreună cu Alltrack se vinde de aproximativ două ori mai bine. În plus, Volkswagen are familia Arteon, care deşi constă din două automobile cu o caroserie diferită, participă la un segment de piață similar.

Modelul Passat a apărut în gama Volkswagen din îndepărtatul 1973, iar actuala generație a intrat pe piață în 2014. Se presupunea că în 2023 modelul Passat își va schimba generația.

Proiectul noii mașini electrice este acum cunoscut sub denumirea Aero B. Se va baza pe platforma MEB general acceptată pentru actualele VW electrice, va avea atât tracţiune spate, cât şi una integrală, şi va exista la fel în două tipuri de caroserii: sedan-liftback şi break.

Noutatea a fost deja observată la teste şi şi-ar putea face debutul chiar acest an.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise