(foto) Un arab bogat şi-a comandat de la delta4x4 un Rolls-Royce Cullinan pentru off-road

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În trecut, experții de la delta4x4 au ridicat multe vehicule de teren și SUV-uri la un nivel următor, nu numai din punct de vedere vizual, ci mai ales prin realizările lor în a face față off-road-ului dur. Deci nu e de mirare că un SUV de ultimă generație, cum ar fi Rolls-Royce Cullinan, a prins ochiul tehnicienilor experimentați din Unterumbach, Bavaria.

A fost nevoie de multe luni de planificare pentru transformarea maşinii, înainte ca primul apel să vină de la un client din Peninsula Arabică. Convertirea unei astfel de maşini care costă cât un apartament de lux este o provocare, desigur, întrucât trebuie să fie solidă din punct de vedere stilistic și funcțional, dar și să arate clar perfecțiunea personalizată.

Deocamdată sunt disponibile randări digitale ale proiectului, dar maşina reală va arăta ca în imagini.

Cum va avea loc transformarea acestui SUV de lux într-un vehicul serios de teren? În primul rând va fi nevoie de o gardă la sol mai mare, cel mai bine obținută printr-o combinaţie de roţi specifice şi un lift kit pentru suspensie. Aceasta înseamnă anvelope speciale cu aderență maximă, chiar și pe nisip, noroi sau zăpadă.

Crearea unui adevărat vehicul de expediție necesită un portbagaj solid, care poate ține plăci de tracțiune, nisip, lopeți, canistre de apă, cutii și poate chiar un cort pe acoperiș. Un bullbar frontal protejează părţile sensibile ale maşinii, cum ar fi sistemele de răcire.

Ca o caracteristică de design, portbagajul de pe acoperiş, dar și suportul frontal, este perfect pentru instalarea de iluminare suplimentară. În acest sens, delta4x4 foloseşte faruri japoneze PIAA de mai bine de 30 de ani, care sunt aproape cea mai solidă soluție disponibilă la moment pe piaţă. Acestea au fost testate la șocuri şi accelerații gravitaționale mari, în timp, inclusiv în autosport şi raliuri.

Opțiuni suplimentare sunt de obicei un snorkel pentru traversarea vadurilor de apă adânci, precum și o protecție solidă, stabilă a trenului de rulare, sub maşină. Acesta trebuie să includă un sistem de evacuare bine protejat, care să asigure performanțe mai mari prin mai puține restricții de flux, dar şi să păstreze un sunet mai frumos.

În concluzie, delta4x4 este gata să transforme complet un Rolls-Royce Cullinan într-un off-roader pentru aproximativ 150.000 de euro în schimb!

Va exista însă şi posibilitatea de a comanda pentru model elemente individuale. De exemplu:

  • Jantele Force de 20 inci în combinaţie cu anvelope de 33 inci Mickey Thompson Baja Boss sunt disponibile pentru aproximativ 15.000 de euro setul.
  • Pentru a găzdui aceste roţi puternice sunt necesare noi aripi, care costă alţi aproximativ 14.000 de euro.
  • Un lift de minimum 80 mm începe de la 15.000 de euro. Împreună cu roţile mari acest lucru asigură
    că SUV-ul este cu aproximativ 150 mm mai înalt.
  • Bullbar-ul frontal face alţi 3.900 euro.
  • Snorkelul și un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament sunt încă testate şi omologate, astfel încât încă nu există un preţ pentru ele.
  • Farurile PIAA, care oferă posibilitatea de a fi utilizate fie pentru faza de întâlnire, fie pentru faza lungă, costă alţi aproximativ 2.500 euro.
  • În cele din urmă, un portbagaj conceput pentru a face față sarcinilor mari, tuturor șocurilor și impactului întâlnit într-o expediție off-road, poate fi comandat pentru minimum 8.000 de euro.

Cmentariile sunt închise