(video) Un Ford Mustang GT500 “Eleanor”, pregătit pentru renumitul film, a fost restaurat şi va fi vândut la licitaţie
(update) Maşina a fost vândută pentru suma de 852.500 de dolari!
Un exemplar din 11 a modelului modificat Ford Mustang GT500 “Eleanor” din 1967, făcute pentru renumitul film “Gone in 60 Seconds” din anul 2000, va fi scos la vânzare prin licitaţie de către casa Mecum în primele zile ale anului 2020. Acest “dream car” a fost recent restaurat şi a parcurs doar 145 de km după asta.
În 1995, prin Hollywood a început să circule ideea despre reînvierea legendarului film din 1974 al lui H.B. “Toby” Halicki – Gone in 60 Seconds din 1974 – dar revizuit şi cu automobile mai interesante. Touchstone Pictures și producătorul Jerry Bruckheimer, împreună cu văduva lui Halicki, Denise, au încheiat un acord de licență pentru a produce remake-ul, cu Denise în calitate de producător executiv.
Filmările au început în 1999, iar premiera a urmat deja la 9 iunie 2000 şi a văzut implicarea mai multor vedete inclusiv Nicolas Cage, Angelina Jolie, Robert Duvall şi Will Patton, printre mulți alți actori care se îmbină cu cinematografia edgy, cascadoriile spectaculoase, o partitură muzicală extraordinară și o poveste revizuită din original.
Ca și originalul, filmul înfățișează o echipă de hoți de mașini condusă de Memphis Raines (Cage) care încearcă să facă imposibilul de a fura 50 de automobile în doar câteva ore. Ca și în pelicula originală, în scopuri de identificare, fiecărei mașini i s-a oferit numele unei femei pentru a putea fi recunoscute între membri în timp ce comunicau prin unde radio care puteau fi auzite şi de alţii, inclusiv de poliţie.
În film au participat o serie de mașini uimitoare, dar a fost şi un Ford Mustang GT500 din 1967, vopsit într-o culoare Pepper Gray Metallic, cu dungi negre şi jante Halibrand, cu o serie de îmbunătățiri subtile și nu atât de subtile care au făcut-o instant o mașină de vis – Eleanor.
Schițat de Steve Stanford, designul Eleanor a fost rafinat și elaborat de către designerul Chip Foose, care a implementat ceea ce credea că Carroll Shelby ar dori să vadă drept un GT500 modern. Se zice că Bruckheimer dorea ca Eleanor să fie negru cu dungi cenușii și că un vopsitor a amestecat ordinea, creând motivul gri cu dungi negre care a devenit atât de faimos.
Cinema Vehicle Services din North Hollywood, California, s-a ocupat de construcţia a 11 exemplare, iar conform listei de mașini de studio, anume acest exemplar a fost etichetată drept “The Dream Car”. Utilizată pentru o serie de secvențe interioare și exterioare, inclusiv goana, scene prin șantierul naval, orașul și de-a lungul râului Los Angeles, aceasta este mașina care a făcut din Eleanor un nume celebru, care mai este şi astăzi în memoria celor mai mari fani auto din lume.
Aceasta este mașina care depășește un elicopter în film. Aceasta este mașina care a balansat sistemul de sunet al unui teatru cu sunetul feroce al eşapamentului său. Aceasta este mașina de care Memphis Raines se sperie. Are chiar faimosul levier de transmisie cu butonul “Go-Baby-Go” și volanul din lemn produs în Franţa de către LeCarra.
Cinema Vehicle Services a efectuat recent o restaurare completă a maşinii. Sub capotă are un motor HiPo 351 CI V-8 (putere necunoscută) completat cu o chiulasă din aluminiu și o galerie de admisie Edelbrock Performer, un arbore cu came cu role, anteturi cu evacuări laterale din inox cu amortizoare Magnaflow și un sistem de aprindere MSD sunt doar o parte a unităţii de propulsie.
O transmisie manuală Tremec TKO cu 5 trepte cu un ambreiaj hidraulic cu burduf Quicktime și un arbore Wenco transferă puterea către un diferențial 3.70 Positraction, în timp ce servodirecția și frânele cu disc Wilwood, împreună cu o suspensie de la Total Control Products, fac din această mașină una cu adevărat interesantă de condus. Dar staţi aşa că există şi un real sistem NOS care, odată ce este folosit, măreşte puterea motorului cu 100-125 de CP pentru o perioadă de timp.
De păstrarea tuturor lucrurilor sub control se va ocupa un radiator din aluminiu cu ventilator electric, un turometru montat pe coloana de direcţie de la Auto Meter Sport Comp (cu maxim 10.000 rpm) şi centuri de siguranţă în stilul celor de curse de altă dată.
Ce sumă de bani se va fi oferită într-un final în schimbul acestei maşini nu se cunoaşte deocamdată, însă aflaţi că în 2013 una din cele 11 la fel a fost vândută de casa Mecum în Indianapolis, în mai 2013, pentru 1.000.000 de dolari SUA! Iar în acest an, un alt exemplar original a fost vândut de casa Barrett-Jackson pentru 385.000 de dolari
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise