Primăria anunţă despre o listă modificată a străzilor care vor avea benzi dedicate pentru transportul public

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primăria municipiului Chișinău informează că mai multe străzi din capitală vor avea benzi de circulație rutieră dedicate transportului public. O dispoziție în acest sens a fost semnată recent de viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Conform documentului ataşat, benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare pe următoarele coridoare:

  • Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia (anterior s-a comunicat în configuraţia str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Dacia);
  • Str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – bd. Iurie Gagarin – bd. Decebal (anterior s-a comunicat în configurația str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt – bd. Dacia);
  • Bd. Mircea cel Bătrân – str. Alecu Russo – Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale (anterior s-a comunicat în configurația bd. Mircea cel Bătrân – str. Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale, bd. Grigore Vieru – str. Alexei Mateevici și retur până la bd. Renașterii Naționale);
  • Str. Vasile Alecsandri – șos. Hâncești – str. Gheorghe Asachi (coridor nou, care nu a fost anunţat iniţial).

În prezent este în proces de definitivare și coordonare cu INSP schița de proiect pentru primul coridor din listă. Celelalte trei, de asemenea, sunt în proces de perfectare a proiectării.  

La elaborarea proiectelor enunțate se ține cont de recomandările raportului PNUD Moldova „Viziunea strategică și foaia de parcurs pentru extinderea benzilor dedicate pentru transportul public din Municipiul Chișinău”, elaborat la solicitarea Primăriei Chișinău.

Anterior, benzi dedicate pentru transportul public au fost trasate pe bd. Grigore Vieru – str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. Alexandr Puşkin.

Aplicarea benzilor dedicate pe străzile din Chișinău are drept scop facilitarea deplasării transportului public și, respectiv, transportarea călătorilor în timp util. Totodată, implementarea acestui proiect va încuraja cetățenii să utilizeze transportul public și să fie redus numărul de autovehicule personale care circulă pe străzile municipiului Chișinău.

În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil dedicată transportului public este destinată inclusiv cicliștilor!


Informații suplimentare pentru conducătorii auto:

Ce înseamnă banda dedicată pentru șoferii capitalei?

  • Este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este INTERZISĂ circulația pe aceasta!
  • Este INTERZISĂ prin semnul „Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată!
  • Este INTERZISĂ prin semnul „Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda extremă stângă pe anumite porțiuni, unde strada este foarte îngustă!
  • Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Același lucru e valabil pentru unitățile de taxi, care așteaptă pasagerii!
  • Parcarea pe strada cu bandă dedicată este PERMISĂ doar în locurile special amenajate, din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare, inclusiv la intrarea în curți, este NEREGULAMENTARĂ și pasibilă de aplicarea amenzii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/