(video) Privelişte spectaculoasă, dar tristă. Cum au stat blocaţi timp de câteva zile sute de camionagii la hotarul Marii Britanii cu Franţa

Închiderea urgentă a frontierelor, după ce s-a aflat despre descoperirea unei noi tulpini a virusului COVID-19 în Marea Britanie, a dus la formarea celei mai mari parcări de autocamioane din lume.

Pe o pistă a unui aeroport din Dover, cel mai apropiat oraş de tunelul rutier din Canalul Mânecii, care face legătura dintre Marea Britanie şi Franţa, au staţionat timp de câteva zile peste 3.000 de vehicule de mare tonaj a căror conducători s-au pomenit într-o situaţie fără precedent.

Marea Britanie și Franța au ajuns la un acord pentru deschiderea graniței doar pentru cei care au nevoie să o traverseze de urgență. Cu toate acestea, transportatorii nu au fost iniţial incluși pe listă, deși elaborarea de reglementări care le va permite să meargă mai departe de-a lungul traseului pe care au pornit fusese în curs de desfășurare. Până atunci, o parcare a fost improvizată pe teritoriul Aeroportul Manston pentru camioanele blocate.

Potrivit BBC, principala cerință pentru călători va fi necesitatea de a avea asupra sa o analiză cu rezultat negativ la coronavirus, primită cu cel puțin 72 de ore înainte de plecare. Cu toate acestea, autoritățile britanice le-au sugerat transportatorilor să se abțină de la călătorii până în orașele de frontieră până când situația va fi rezolvată.

La rândul lor, comercianții cu amănuntul britanici au declarat despre necesitatea de a relua transportul de mărfuri în termen de 24 de ore. În caz contrar, locuitorii țării, dar şi a celor din regiuni, s-ar putea confrunta cu deficitul unor alimente.

La momentul de faţă situaţia pare că a revenit la normal şi se circulă fără impedimente, potrivit presei locale şi transportatorilor.

Potrivit datelor OMS, noua tulpină a COVID-19 se răspândește în Marea Britanie cu o viteză mai mare şi este cu 70% mai contagioasă decât cea anterioară. În acest sens, deja peste 50 de țări, printre care şi Republica Moldova, au întrerupt comunicațiile aeriene cu statul insular.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-o-baza-aeriana-din-marea-britanie-este-plina-de-masini-noi-care-asteapta-sa-fie-vandute/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/