(video) Oficial: Zeekr vine în Europa în 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Divizia de maşini electrice premium a grupului chinez Zhejiang Geely Holding intenționează să vândă anul viitor în Europa maşini din gama Zeekr, a anunţat An Conghui, preşedintele Geely şi directorul general al mărcii.

Zeekr se alătură astfel listei în creştere de producători auto din China care caută să se lanseze sau să-şi extindă vânzările de vehicule electrice şi în Europa, planuri concrete având şi BYD, Xpeng, Great Wall Motors, etc.

Geely, proprietarul Volvo, al Polestar şi investitor în Mercedes-Benz, a lansat Zeekr în 2021 ca brand premium, menit să atragă clienţii mai tineri. Geely Automobile a mai anunţat săptămâna aceasta că intenționează să scindeze Zeekr şi să-l listeze la bursă separat.

An Conghui le-a mai spus jurnaliştilor că Zeekr a luat în considerare pe deplin piețele europene și americane de la începutul cercetării și dezvoltării produselor! Anul viitor va fi lansat pe piaţa europeană modelul 001, iar planurile de viitor mai prevăd prezentarea unui SUV şi a unui sedan până la mijlocul lui 2023.

Oficialul nu a prezentat o ţintă de vânzări sau dacă Zeekr va lua în considerare producţia în afara Chinei.

Modelul de bază Zeekr 001 costă acum în China minimum 41.000 dolari faţă de cei 40 de mii ceruţi pentru Tesla Model Y, văzut ca rival principal. Şi se bucură de un anumit succes deja: de exemplu, volumul livrărilor în octombrie a depășit 10.119 exemplare, devenind astfel primul produs premium electric al unui brand chinezesc care a înregistrat un astfel de volum. În total, de la momentul startului vânzărilor, 001 a ajuns la peste 55.600 de oameni.

Amintim că în această săptămână a fost prezentat al doilea model Zeekr – noul 009.

Modelul 001 care va veni în Europa. Specificaţiile pentru piaţa de aici nu sunt deocamdată disponibile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/