(video) Noi detalii despre trei autostrăzi care vor apărea în România, inclusiv despre cea care va începe din Ungheni

0

Trei mari proiecte rutiere sunt în curs de proiectare sau planificate a fi scoase la licitație pentru a lega Moldova de Transilvania și Muntenia: Autostrada „Unirii” A8, Autostrada Moldovei A7 și Autostrada A13 de la Brașov la Bacău. Primarii orașelor din regiune s-au reunit în premieră la Ministerul Transporturilor să discute cu autoritățile de la drumuri, notează HotNews.ro

Iată aşadar informațiile ce le-au fost prezentate cu ultimele detalii la zi: trasee, hărți, cifre, valori și termene asumate pentru cele trei mari autostrăzi din regiunea estică a României.

„Coloana vertebrală a oricărei economii este infrastructura rutieră. Trebuie o continuitate a proiectelor și aceasta este posibilă printr-un continuu dialog cu autoritățile locale, astfel încât să reușim să dezvoltăm proiectele de infrastructură într-un ritm cât mai rapid. (…) dezvoltarea proiectelor de infrastructură din această zonă a țării reprezintă un punct sensibil pentru mine și sper ca împreună să reușim să dezvoltăm proiectele pe care cetățenii și le doresc cu ardoare. Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală”, a declarat Mariana Ioniță, Directorul General al Companiei de Autostrăzi.

https://www.facebook.com/cnadnr/videos/1177867692561831/

  • Autostrada „Unirii” – A8 ==> Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni

Autostrada A8 măsoară circa 300 de kilometri și, conform oficialilor de la Ministerul Transporturilor de peste Prut, presupune o investiție de aproape 35 de miliarde de lei. Tot proiectul este împărțit în trei sectoare, aflate fiecare în diferite stadii de implementare.

Sectorul III, podul de peste Prut de la Ungheni, presupune un lot de un kilometru plus punctul de trecere al frontierei. Studiul de Fezabilitate a fost finalizat în 2016 și acum, practic, ar trebui lansată licitația pentru proiectare și execuție, însă mai sunt de rezolvat unele probleme legate de mediu și amplasarea podului.

Prezentarea despre autostrada A8 care arată traseul şi alte detalii, alături de termene:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

  • Autostrada „Moldovei” – A7 ==> Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani – Suceava – Siret

Denumită și „coloana vertebrală a Moldovei”, autostrada A7 ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud, unind-o cu Muntenia și București. A7 ar urma practic să preia tot traficul care acum se desfășoară pe DN2/E85, unul dintre cele mai aglomerate și periculoase drumuri din țară, artera pe care se desfășoară cea mai mare parte a traficului din Moldova.

A7 e împărțit în câteva sectoare diferite, pe unul dintre ele – Centura Bacăului (16 km din A7) – deja se execută lucrări, proiectul având șanse foarte mari de a fi gata în 2021.

Traseul aproximativ // FOTO: hotnews.ro

  • Autostrada A13 ==> Brașov – Onești – Bacău

Conform informațiilor prezentate primarilor la conferința de la MT, autostrada în cauză va avea circa 68 de kilometri în zone cu sectoare ușoare, 54 de kilometri în zone medii și 46 de kilometri în zone dificile, de munte, unde vor trebui construite numeroase viaducte și tuneluri. Total – în jur de 160 km.

Prezentarea despre autostrada A13 care arată traseul şi alte detalii, alături de termene:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/pe-noua-autostrada-a-unirii-nu-se-va-circula-gratis-cat-va-trebui-sa-achite-un-sofer-pentru-utilizarea-unui-segment/
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata