Autostrada Unirii Principatelor Române şi Autostrada Basarabia, proiecte adoptate de Senatul României

Senatul de la Bucureşti a adoptat ieri, tacit, un proiect legislativ care prevede aprobarea a două obiective de investiţii, respectiv “Autostrada Unirii Principatelor Române” şi “Autostrada Basarabia”. Iniţiativa legislativă i-a aparţinut senatorului PMP Gabi Ionaşcu.

FOTO: wikipedia.org

Prezenta lege aprobă executarea obiectivelor de investiţii, astel:

  • Autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Siret, care începe de la Autostrada A3 Bucureşti-Borş în apropierea Municipiului Ploieşti până la Vama Siret, judeţul Suceava de la frontiera de Nord a României cu Ucraina, denumită în continuare Autostrada Unirii Principatelor Române.
  • Autostrada Focşani-Albiţa, care începe de la Autostrada Unirii Principatelor Române în apropierea Municipiului Focşani până la Vama Albiţa, judeţul Vaslui de la frontiera de Est a României cu Republica Moldova, denumită în continuare Autostrada Basarabia.

Vezi şi: Autostradă de 100 de km în Moldova! Subiectul a ajuns în agenda Parlamentului European și a Comisiei Europene

Cele două obiective de investiţii vor fi finanţate din bugetul de stat, potrivit proiectului legislativ. De asemenea, Ministerul Transporturilor va începe, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivelor de investiţii.

Propunerea legislativă privind aprobarea obiectivelor de investiţii “Autostrada Unirii Principatelor Române” şi “Autostrada Basarabia” a trecut tacit de Senat şi urmează să fie dezbătută şi adoptată în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Vezi mai multe detalii în două documente ataşate (*dacă nu apar imediat, actualizează pagina):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi: Pe noua „autostradă a Unirii” nu se va circula gratis! Cât va trebui să achite un şofer pentru utilizarea unui segment

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/