O porţiune a şoselei Balcani va fi extinsă de la două la patru benzi de circulaţie

0

Ministerul Economiei şi Infrastructurii, de comun cu Administraţia de Stat a Drumurilor, planifică executarea unor lucrări de reabilitare și extindere a drumului național M1: frontiera cu România–Leușeni–Chișinău–Dubăsari–frontiera cu Ucraina. Pe o porţiune de 700 de metri, de la kilometrul 95.3 până la 96.0, drumul va fi extins cu încă două benzi de circulaţie.

În cadrul şedinţei de ieri a Guvernului s-a aprobat această intenţie, inclusiv trecerea a 1.1168 ha de terenuri necesare, din gestiunea Agenţiei „Apele Moldovei” în cea a Întreprinderii de Stat „Administraţia de Stat a Drumurilor”.

FOTO: casata.md

Potrivit informaţiilor, ca urmare a majorării esenţiale a fluxului de transport, inclusiv a transportului de mare tonaj, podurile rutiere existente, amplasate pe sectorul drumului M1 km 95.3-96.0 (parte componentă a centurii de ocolire a mun. Chişinău) au fost supuse unor sarcini excesive, astfel încât acestea au început să degradeze prematur.

În scopul asigurării fluidităţii fluxului de transport şi luând în considerare necesitatea supra lărgirii părţii carosabile de la 2 la 4 benzi de circulaţie, a fost elaborată documentaţia de proiect pentru modernizarea şi extinderea nodului rutier existent amplasat la km 95.3-96.0. Drept urmare, pentru implementarea proiectului sunt necesare terenuri adiţionale.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că documentația de proiect a fost deja elaborată, iar responsabilii sunt pregătiți pentru începerea lucrărilor.

Vezi şi: UE şi Ucraina agreează! În cel puţin 10 ani am putea avea o autostradă prin centrul ţării, de la Ungheni la Odesa

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata