(video/update) Ninsoarea din Moldova: Unde a ajuns ciclonul şi ce accidente s-au înregistrat deja

(update 17:00) După ore bune de ninsoare, în această primă zi pentru care este valabilă avertizarea Cod Portocaliu de condiţii meteo complicate, am decis să aflăm până unde a ajuns ciclonul sudic. Surprinzător sau nu, însă în unele raioane din nordul ţării încă este uscat!

Iată ce incidente s-au înregistrat până la această oră din cauza ninsorii:

 

Балканское шоссе не суйтесь Posted by Gleb Balan on Wednesday, 27 January 2021

https://youtu.be/LnXacF9m4bM
 

??Accident rutier Corjova? ❄️☃️În condiții meteo de zăpadă un autocamion de model Mercedes Sprinter a derapat de pe… Posted by AutomobilistMD on Wednesday, 27 January 2021

 

‼️ Acestea sunt consecințele nerespectării regulilor de circulație Vă reamintim, pentru a evita producerea unor… Posted by Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP on Wednesday, 27 January 2021

 

‼️❄?Poliţia de Frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să prezinte prudență maximă la… Posted by Poliţia de Frontieră on Wednesday, 27 January 2021

https://www.youtube.com/watch?v=CwPAhsd8VmA

(ora 8:35) Unde în Moldova deja ninge şi care este starea drumurilor

Încet, încet, avertizarea Cod Portocaliu a meteorologilor de la Chişinău începe să intre în vigoare. În timp ce în capitală sunt sesizaţi primii fulgi mărunţi, o parte din sudul ţării se află deja sub zăpadă, semn că de acolo va veni spre nord ciclonul, dacă vremea nu ne va juca feste.

În context, pe drumurile publice naționale se vor efectua lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire. Pentru desfășurarea acestora, Administrația de Stat a Drumurilor dispune de 100 de autogredere, 124 de tractoare cu pneuri cu lame, 32 de buldozere cu șenile, 18 freze de zăpadă, 134 de distribuitoare auto, 63 de încărcătoare și 40 de excavatoare.

Administrația de Stat a Drumurilor recomandă conducătorilor auto să se informeze despre condițiile meteorologice și starea părții carosabile a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare perioadei de iarnă și adaptarea permanentă a vitezei la condiţiile de circulație.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela în regim non-stop la numerele: 22-55-30, 74-89-61, 060 477 117 şi 112.


Conform informaţiilor INSP, în această dimineaţă se înregistrează ninsori în raioanele Căușeni, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Cahul, UTA Găgăuzia, etc.

La această oră, în raioanele de sud a țării cad precipitații sub formă de ninsoare, trasee blocate din cauza condițiilor meteo nu sunt, pe suprafața drumului se formează polei, se circulă în condiții de iarnă. Administratorii drumurilor efectuează lucrări de presurare a materialului antiderapant. Pentru prevenirea unor situații de risc și sporirea gradului de siguranță în traficul rutier pe drumurile naționale sunt prezenți angajații INSP.

Iată ce se vede şi prin camerele ASD:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/