Eveniment istoric pentru Mazda: Se reia producţia motorului rotativ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda Motor Corporation a început din 22 iunie producția în masă a noului Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV pentru piața europeană la uzina sa nr. 1 din Ujina, Hiroshima. Se întâmplă după exact 11 ani de când Mazda RX-8, ultimul model cu motor Wankel cu piston rotativ, a încetat să mai fie produs în iunie 2012.

Mazda a produs cumulativ peste 1.99 milioane de vehicule cu motor rotativ, iar MX-30 e-Skyactiv R-EV este primul vehicul Mazda de producție în masă cu astfel de agregat după o pauză de peste un deceniu.

MX-30 e-Skyactiv R-EV este un vehicul unic de tip plug-in hybrid (PHEV) care oferă un nou scop motorului rotativ unic al Mazda. Acest motor compact și ușor cu ardere internă antrenează un generator care fie încarcă bateria, fie oferă putere suplimentară dacă este necesar. Vehiculul cu 170 CP este astfel condus întotdeauna de motorul electric.

În timp ce autonomia de rulare electrică asigurată de o baterie plină cu energie, de 85 km, este suficientă pentru majoritatea nevoilor zilnice de condus, motorul rotativ poate extinde autonomia dacă este necesar.

Astfel, MX-30 e-Skyactiv R-EV este descris drept un vehicul ideal pentru clienții care ar dori să conducă electric în cea mai mare parte a timpului și să parcurgă ocazional distanțe mai lungi fără anxietate.

Modelul MX-30 e-Skyactiv EV original a fost introdus în 2020 în calitate de primul vehicul electric cu baterii de producție în masă de la Mazda. Acum MX-30 e-Skyactiv R-EV adaugă o opțiune unică plug-in hybrid în gamă.

Dealerul oficial Mazda în Moldova, care comercializează originalul MX-30 electric, deocamdată nu ne-a putut oferi detalii despre disponibilitatea noii versiuni în ţara noastră.

Cmentariile sunt închise