Prognoză: Deficitul global de semiconductori va avea un impact mai mare asupra industriei auto decât COVID-19

Deficitul global de semiconductori va avea efecte ample și de lungă durată, care ar putea avea un impact mai mare asupra industriei auto decât pandemia de COVID-19! O astfel de prognoză-declaraţie a fost făcută de furnizorul de software VNC Automotive.

VNC Automotive este un pionier în conectivitatea auto și software-ul telematic, iar activitatea sa este utilizată în prezent în peste 35 de milioane de vehicule, ale 20 dintre cei mai mari producători OEM auto din lume, inclusiv VW Group, Toyota, Honda şi PSA.

VNC Automotive mai dezvoltă și furnizează software în întregul ecosistem auto furnizorilor de echipamente precum Bosch, Panasonic, Clarion, Pioneer și furnizorilor de dispozitive precum Sony, HTC, LG și Huawei.

Perfect plasată pe piaţă pentru a vedea problema la prima mână, VNC Automotive s-a impus ca lider în spațiul de conectivitate al vehiculelor, lucrând cu clienții la soluții software unice. Compania a lansat recent primul său produs hardware – Cobalt Cube – pentru a oferi integrarea sistemelor avansate în vehiculele poliției și serviciilor de urgență.

Tom Blackie, Fondator și CEO al VNC Automotive, a declarat:

“În conversațiile cu clienții și furnizorii, a devenit clar că efectele deficitului de semiconductori vor dura mult mai mult decât pandemia și vor avea un impact mult mai grav asupra vânzărilor și dezvoltării viitoare”.

“Unii dintre furnizorii noștri văd prețuri pentru cipuri care sunt de peste 30 de ori mai mari decât înainte și, la acest nivel, utilizarea lor nu mai este durabilă”.

“Vedem chiar și cumpărători de vehicule și operatori de flote care trebuie să ia în considerare achiziționarea de modele care nu sunt pe listele lor preferate, deoarece asta este tot ce este disponibil. Într-un moment în care industria cere oamenilor să ia în considerare trecerea la EV-uri, restricțiile de aprovizionare îi lasă frustrați”.

Perturbările din lanțul de aprovizionare cauzate de incendiile și dezastrele naturale de la instalațiile critice de producție au fost agravate de creșterea cererii de dispozitive electronice și de revenirea mai rapidă decât se anticipase a vânzărilor industriei auto după închiderea forțată a fabricilor în timpul pandemiei în 2020.

Simțindu-se pe muchie de cuţit, unii producători iau măsuri evazive. La cel mai recent raport al rezultatelor semestriale, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a abordat şi problema înlocuirii cipurilor în vehiculele de producție cu alternative, compania fiind nevoită să scrie noul firmware într-o “chestiune de săptămâni”, iar “efortul intens” a necesitat această abordare.

În mod evident, aceasta este o abordare pe care mulți producători auto nu o vor putea lua.

“Furnizorii și producătorii OEM pot fi acum forțați să își simplifice proiectele pentru a utiliza mai puține componente complexe care sunt încă disponibile și suntem îngrijorați că acest lucru va duce la o reducere a funcționalității într-un moment în care așteptările consumatorilor nu au fost niciodată mai mari.

De asemenea, este posibil ca sistemele adaptate în grabă pentru a utiliza un set de componente mai simplu să fie lăsate rapid în urmă, deoarece generațiile viitoare de telefoane mobile încetează să mai sprijine platformele mai vechi pe care pot fi construite”.

Într-un efort de a ocoli situația, unele companii, cum ar fi Bosch, analizează înființarea propriilor fabrici de producție pentru a crea un lanț de aprovizionare garantat. Dar acest lucru nu este lipsit de propriile sale implicații, în special în ceea ce privește creșterea costurilor și posibilul efect negativ de domino pentru investițiile planificate anterior. Astfel spus, nu se exclude că preţul automobilelor va creşte într-un final!

Vezi şi: (video) Bosch şi-a deschis cea mai scumpă uzină din istoria sa! Va produce microcipuri inclusiv pentru maşini

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/