(foto/update) Noul Bentley Continental GT Speed se prezintă peste o săptămână

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 18.06.2024) Bentley a publicat astăzi un comunicat de presă în care anunță data debutului noii generații Continental GT. Modelul va fi lansat marți seara, 25 iunie.

Și mai face o mențiune importantă, anterior neanunțată. Din start va fi arătat modelul Continental GT Speed și el este cel cu 782 CP. Va fi astfel cel mai dinamic Bentley de până acum și primul “supercar de zi cu zi” din segment.

Pentru a-și dovedi calitățile de performanță, Bentley va anunța, de asemenea, pe 25 iunie, că noul Continental GT Speed a revendicat recent un record neoficial de viteză subacvatică, atingând 335 km/h în cel mai lung tunel rutier submarin și cel mai adânc tunel de orice fel de pe planetă – tunelul Ryfylke din Norvegia.


(16.05.2024) Noua generație Bentley Continental GT este la orizont. Primele detalii

Noua generație Bentley Continental GT, a patra la număr, va fi prezentată în luna iunie! Este primul model construit în jurul noului sistem de propulsie Ultra Performance Hybrid.

Astfel fiind spuse, se poate constata că actuala, a treia generație, a avut cel mai mic ciclu de viață din istoria modelului – 6 ani.

Primele informații oficiale ne spun că noul Continental GT va oferi standard 782 CP și 1000 Nm de cuplu. Pe lângă asta, cea mai puternică și mai dinamică mașină stradală din istoria Bentley va propune 80 km de autonomie electrică. În același timp, emisiile combinate de CO2 îi vor fi de sub 50 g/km.

Pe lângă unitatea de propulsie PHEV, va mai dispune de:

  • tracțiune integrală activă cu vectorizare a cuplului,
  • direcție pe roțile posterioare,
  • un diferențial electronic cu alunecare limitată,
  • control activ electric anti-ruliu de 48V,
  • amortizoare noi și avansate cu două supape.

Un nou design și o nouă suită de tehnologii completează cea mai recentă generație a mașinii.

În ultimii 20 de ani, Continental GT-urile au doborât recorduri de viteză și au câștigat campionate și curse de anduranță în întreaga lume. La nivel global, Continental GT este al doilea cel mai popular model Bentley (după Bentayga), iar unul din trei Bentley vândute este un Continental GT.

La începutul anului viitor, exemplarul cu numărul 100.000 al acestui Grand Tourer devenit iconic va fi fabricat manual la fabrica de vis a Bentley din Crewe, Anglia.

Cmentariile sunt închise